LOWLUG bezoekt “Bouwblokjes Gorinchem”

Een aantal leden van LOWLUG sprak zondag 29 mei af om het evenement van Het Bouwblokje in Gorinchem eens te bezoeken. Deze was voor de tweede keer in Gorinchem neergestreken om, naar eigen zeggen, een klein LEGO Walhalla te worden. Onder de bezoekers was ook onze vaste reporter HJR-Holland, die vatte het evenement als volgt samen.

Als AFOL
: het is een beurs die het niet moet hebben van rijen hoogwaardige MOC’s, maar bedient in een segment wat door LEGOWorld zelf is weggeschoven: namelijk mensen die op zoek zijn naar tweedehands LEGO en LEGO onderdelen die ze niet online kunnen/willen vinden. Met een entreeprijs van €4,- verschaf je je eigenlijk toegang tot een gespecialiseerde markt met kraampjes die binnen de LEGO van alles te bieden hebben: oude onderdelen, oude sets, nieuwe sets, custom onderdelen etc. Hetgeen wat wordt aangeboden is alleen niet héél breed: zelf ben ik bijvoorbeeld op zoek naar onderdelen uit Marvel sets, die waren er nauwelijks tot niet.

Een aantal AFOL’s had een layout of verzameling meegenomen die verrassend mooi geplaatst waren in een zwart modulair systeem: geen lelijk hekken, maar zwarte modules waarachter de LEGO tentoongesteld werd; ideetje voor LEGOWorld?

Het is de hal wel héél erg donker; té donker naar mijn mening. Door de spotjes in de modules waren de bouwwerken goed verlicht (pro), maar het maakte het zoeken naar LBG, MDS en reddish brown wel héél érg moeilijk (contra). Ik ben altijd op zoek naar érg bijzondere onderdelen voor mijn bouwwerken, maar die heb ik niet gevonden; de meeste losse parts die verkocht werden waren zo’n 5 tot 10 jaar oud, of ouder. De gemiddelde verkoper was niet echt bereid om nieuwe sets te parten en in onderdelen te verkopen.

Eindoordeel: het was binnen mijn LEGO hobby het 1e evenement buiten LEGOWorld om dat ik ooit bezocht heb. Mocht er een soortgelijk evenement weer in de buurt zijn is het een omrit waard, maar zou er niet een uur voor in de auto gaan zitten.

Als familie: het evenement is een verkleinde vorm van LEGOWorld: er is een doolhof, een springkussen, een videogames wall, een érg grote bouwhoek etc., genoeg om de kids urenlang te entertainen. Voor €4,- entree p/p eigenlijk geen geld. De kinderen krijgen bij de uitgang nog een zak met freebies mee, parkeren is gratis; WiFi is aanwezig; als een soortgelijk evenement in de buurt is en het weer valt tegen is een dagje naar zo’n Bouwblokjesevent een prima optie! De kinderen krijgen er genoeg inspiratie (en hebberigheid) van!

Als we dit mogen samenvatten kunnen we dus zeggen dat de organisatie een mooi evenement voor jong en oud heeft neergezet, waar zeker nog groeimogelijkheden genoeg liggen. We hebben van de organisatie begrepen dat de editie van 2017 al op de planning staat, in het weekend van 27 mei.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Total
0
Share