Comic Con Amsterdam

Afgelopen weekend waren we met een groepje LowLuggers, HJR-Holland, Jourian-Bax, Large, Rebla, Fonz, Ralph_S, Barman, Tijger-San en workfromtheheart, aanwezig op de Comic Con Amsterdam (CCA). Vanwege de bouwwerken die we hadden staan leek het ons een leuk idee om eens een ander publiek aan te boren dan de kinderen en ouders op LEGOWorld of de LEGO-fans op legoconventies. Daarom hadden we de organisatie van CCA benaderd met de vraag of we onze modellen daar neer konden zetten. De organisatie stond hier positief tegenover en dit weekend was het dus zover.

Vrijdagmiddag en avond konden we de zaal van de RAI al binnen om alles klaar te zetten. Onze stand was duidelijk niet in een hoekje weggemoffeld, maar stond tussen een grote stand van Netflix en de tafels waar handtekeningen zouden worden gezet. We keken dus ook uit op o.a. Peter Mayhew (Chewbakka uit SW), Sean Austin (Sam uit LOTR) en Robert Englund (Freddy uit Nightmare on Elm street). De fanboy in ons maakte toch stiekem wel een sprongetje en van de mogelijkheid tot een handtekening of een foto maakten enkelen gretig gebruik.

Op beide dagen was de zaal al om negen uur open voor een klein deel van het publiek. Om elf uur gingen de deuren voor het gehele publiek open, wat ook duidelijk te merken was, het werd namelijk erg druk, zaterdag zelfs uitverkocht. Op een Comic Con komt duidelijk een ander publiek. Niet alleen komt een groot aantal bezoekers verkleed als hun favoriete karakter, met wisselend succes trouwens, maar ze hebben ook vaak veel kennis van de verschillende series. Onze bouwwerken uit verschillende series en films konden op veel waardering rekenen vanuit het publiek. Het is ook een mooi beeld dat iemand in een Stormtrooper outfit helemaal enthousiast staat te praten met HJR-Holland over een obscuur Star-Wars voertuig, terwijl aan de andere kant van de stand een Batman bijna flauwvalt terwijl hij naar Wayne’s Manor van Fonz staat te kijken. Mijn mooiste moment van het weekend was toen ik op m’n been werd getikt door een zesjarig meisje, verkleed als Supergirl en me toevertrouwde: “Dat is wel mooi gemaakt hoor”.

De organisatie had ons ook nog gevraagd of wij op het podium wilden verschijnen om een korte presentatie te doen. HJR-Holland en Large werden vervolgens naar voren geschoven om een korte uitleg te geven van digitaal bouwen vs. oldschool bouwen. Een beleefd aantal toeschouwers bleef naar de presentatie kijken en waren schijnbaar vooral erg blij dat ze even konden zitten.

We kregen veel waardering voor onze modellen en de gezellige gesprekken met de bezoekers maakten het voor ons een geslaagd weekend, gezien de leuke reacties van het publiek vielen we in de smaak en is er wellicht een mogelijkheid om in de toekomst meer van dit soort evenementen te bezoeken.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Total
0
Share