Time Cruisers Board Game (1997)

Jaar van uitgave: 1997
Aantal onderdelen: 23
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €??

Inleiding

Ergens in 2022 ging ik op zoek naar dit spel. Op een omslachtige manier heb ik het spel bij elkaar verzameld. Tijdens een proeverijtje heb ik voor het eerst het spel gespeeld. Ik was aangenaam verrast. Dit spel is uitgebracht door RoseArt, die in die tijd ook legpuzzels maakte voor TLG.

Bouw

Het spel bevat alleen minifiguur accessoires. Er zijn geen onderdelen om mee te bouwen. In dit spel zit een bord, een Hypnodisk en een houder voor de disk. De houder wordt vastgezet in het midden van het bord (daar is een gat voor). De disk wordt daarop geplaatst. De minifiguren worden in het midden op de disk geplaatst. De accessoires worden op het bord verspreid op de aangewezen vakjes.

Geheel

Het bord in het spel heeft mooie decoratie en laat veel zien van de periode ook sets die niet internationaal verkrijgbaar waren. Het bord is ingedeeld in 5 “vlakken”: Castle, Space, Western, Aquazone en “Zero-Time” (naam gebruikt van de hoorspellen). Zero-Time is een ruimte tussen tijdzones en in dit spel is daar een grote Hypnodisk te vinden.

Spelregels

De spelregels zijn vrij eenvoudig. Iedere beurt rol je 2 dobbelstenen, zwart en wit. De Time Twister wordt als eerst verplaatst met het getal van de zwarte dobbelsteen en mag alleen om de Hypnodisk verplaatsen (met de klok mee). De witte dobbelsteen geeft de verplaatsing aan van de speler. Alle spelers beginnen in het midden (op de Hypnodisk). De spelers moeten zich verplaatsen over het hele bord en uit iedere wereld een voorwerp bemachtigen. Er zijn vakken, waarop je Hypnodisk moet laten draaien en vakjes waar je een Vortexkaart moet pakken. Deze kaarten geven aan of je een voorwerp in de buurt mag pakken, dat de Time Cruiser jouw te pakken heeft, dat je een beurt over moet slaan of dat je naar een andere wereld mag reizen. Het middelpunt is de connectie naar andere werelden (als je geen Vortexkaart hebt) en daar loop je het risico om gepakt te worden door de Time Twister. Als je gepakt wordt met voorwerp, moet je het voorwerp terugleggen op de plek waar je het hebt gepakt. Als je gepakt wordt zonder voorwerp, moet je een beurt overslaan. Als je als eerst van iedere wereld een voorwerp hebt gepakt en je staat op het beginpunt, dan heb je gewonnen.

Het spel kent een paar kleine foutjes. Als je direct vanaf het begin wordt gepakt door de Time Twister en een beurt over moet slaan, kan het zijn dat je lang blijft hangen. Dit komt omdat iedere speler beide dobbelstenen gooit en de Time Twister heel makkelijk weer jou pakt. De combinaties van accessoires is iets wat niet helemaal klopt. De bandana kan je niet combineren met een kroon of met de Space helmen. De pijlenkoker kan ook niet gecombineerd worden met de Space helmen.

De tip omtrent accessoires is dat de minifiguur het moet kunnen dragen (ook al is het niet op de normale manier). Er is een extra regel dat een vijfde speler mee kan doen en de Time Twister speelt. Uit ervaring kan gezegd worden, dat het spel verbetert met een vijfde speler.   

Onderdelen

Er zijn een aantal noemenswaardige onderdelen. Het Aquazone viziertje in Trans Neon Green komt in veel sets voor, maar is niet makkelijk te vinden op Bricklink. Er zijn veel verchroomde onderdelen: messen, harpoenen, kristal, kroon en zwaard. 

Conclusie

Als je een Time Cruisers fan bent, is dit spel een aanrader. Hoewel er fouten in het spel zitten, is het een leuk spel om te spelen met mensen die minder competitief zijn. 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share