Review van 75060 Slave I

De set is al een tijdje op de markt, maar Bricknook schreef een grondige review van UCS set 75060 Slave I:

slave

De doos is flink gevuld. Zou de tijd van overdreven grote dozen, die half lucht zijn voorbij zijn? In de doos zitten een aantal zakken, genummerd van 1 t/m 13. Daarnaast zijn het boekwerk voor de bouwinstructies en het stickervel samen ingeseald. Tot slot zitten er nog 2 onderdelen los in de doos: de ruit van de Slave 1 en de 8×16 tile, die in het standaard wordt gebruikt.

Slave I
Tijdens het bouwen wordt al vrij snel duidelijk, dat deze versie van de Slave I aanzienlijk groter wordt dan eerdere varianten. Zoals al blijkt uit de beschrijving van de zakjes, wordt de voet aanvankelijk in 2 delen gebouwd. Eerst bouw je het voorste stuk en daarna het achterste. Vervolgens verbind je deze 2 delen en werk je de onderzijde verder af met de ‘uitlaten’ van de aandrijving, de radarschijf en de ‘spacers’, die de illusie wekken, dat het schip in landingsformatie iets boven de grond lijkt te zweven. Ook komt er een noodluik, mocht er ooit iets in het schip afbreken, of mocht de ingevroren Han Solo van zijn toolclip vallen, dan kun je dit via het noodluik eruit krijgen.
De voet is behoorlijk massief en stevig. Tegelijkertijd is de verbinding en wat daartussen valt hol en dat is ook goed zichtbaar, als je het schip vanaf de onderzijde bekijkt. Ergens jammer, misschien, maar de onderzijde is niet het belangrijkste. Wat meer en eerder op zal vallen, zijn de tan onderdelen die in de constructie worden gebruikt. Dat stoort mij eigenlijk meer dan de kieren.

Lees de volledige review in het topic: Review van 75060 Slave I

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Total
0
Share