9473 – The Mines of Moria (2012)

9473-1

 The Mines of Moria set

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 776
Aantal minifiguren: 9
Oorspronkelijke adviesprijs: €79,99

Ik had al een tijdje zin in het bouwen van de Lord of the Rings sets. Dat ik ziek thuis zat, was een geschikte moment om de sets tevoorschijn te halen en lekker eens gaan bouwen. Tijdens het bouwen komen de momenten van de film naar boven.

De personages

In deze set zitten 9 minifiguren en 5 daarvan zijn uniek voor deze set.

  • Legolas Greenleaf, elf van Mirkwood en zoon van Thranduil. Hij is een van de metgezellen van Frodo.
  • Gimli, zoon van Glóin en is afkomstig van de ‘Blue Mountains’. Hij is een van de metgezellen van Frodo
  • Boromir, zoon van Denethor II en eigenaar van de Hoorn van Gondor. Hij is een van de metgezellen van Frodo.
  • Peregrin ‘Pippin’ Took, een Hobbit van de Shire en een vriend van Frodo. Hij is een van de metgezellen van Frodo.
  • Mordor Orc, voetsoldaat van Sauron. Er zitten er twee van in deze set.
  • Cave Troll, een grote trol gebruikt door de Orcs.
  • Skelet, geraamte van een onfortuinlijk iemand. Er zitten er twee van in deze set.

De bouw

Het begint met de bouw van de put op een 8 x 8 plate. Vervolgens wordt het graf gemaakt van Balin en deze wordt gebouwd op een oppervlak van 6 x 9. Hierin wordt een deel met Brackets gebouwd. Vervolgens wordt de poort gemaakt. Deze wordt gebouwd op meerdere plates en heeft een aardige omvang. Als laatste wordt een stuk muur gemaakt met verhoging en een paar pilaren. Er zitten niet veel ingewikkelde bouwtechnieken in deze set en de bouw gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een herkenbare scene van de film. Het graf, de verhoging langs de muur en de put maken de scene zeer herkenbaar. De poort is eigenlijk te groot, maar de keuze is te begrijpen omdat de trol door de poort moet kunnen. In de poortsectie zit een hendel om een stuk muur er af te schieten. In de muursectie zit een kist op een lange plate. Deze kan naar voren geschoven worden. Hierin zitten een paar edelstenen en een kristal. Langs de muur staan pilaren, deze kunnen met een Technic Beam omver geduwd worden. Het graf kan opengebroken worden met een 2×4 Tile. De put heeft een skelet op een Plate zitten. Als deze wordt weggeschoven, valt het skelet in de put. Een simpele en doeltreffende mechanisme.

In deze set zitten veel normale Bricks and Plates. Deze zijn bruikbaar voor eigen bouwwerken. In deze set zitten ook veel stickers. Gelukkig kleine stickers voor op Bricks, Tiles en een aantal Panels. Het zijn in totaal 30 stickers. In deze set zitten ook een paar bijzondere onderdelen. Het schild van Boromir is uniek voor deze set. Het setje met 7 wapens (BL nummer 94158) zit in 6 sets, waarvan 4 sets van Heroica en Blacksmith Attack van 2011. Minifigure, Weapon Axe Head with Clip in Copper (BL nummer 53705) zit in 6 sets, waarvan 3 sets van de Fantasy Era. Het onderdeel zat ook in de Skull Motorbike (2259) in 2011 en in Attack of the Wargs (79002) van 2013.

Conclusie

Dit is een mooie en herkenbare set met veel mooie onderdelen. Veel speelfuncties in de set om dit ook iets aantrekkelijker te maken voor kleine kinderen. Voor een Lord of the Rings fan is dit zeker een aanrader. Voor een Castle liefhebber is d

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share