9472 – Attack on Weathertop (2012)

9472-1

Attack on Weathertop set

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 430
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €59,99

Ik had al een tijdje zin in het bouwen van de Lord of the Rings sets. Dat ik ziek thuis zat, was een geschikte moment om de sets tevoorschijn te halen en lekker eens gaan bouwen. Tijdens het bouwen komen de momenten van de film naar boven.

De personages

In deze set zitten 5 minfiguren.

  • Frodo Baggings, Hobbit van de Shire en ringdrager. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Meriadoc “Merry” Brandybuck, vriend van Frodo en Hobbit van de Shire. Hij is een van de metgezellen van Frodo. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Aragorn, zoon van Arathorn en erfgenaam van Isildur. Hij is een van de metgezellen van Frodo.
  • Ringwraith, een vroegere koning die nu dienaar van Sauron is.

De bouw

Als eerst wordt een kleine rots gebouwd. Dit gebeurt op een 6 x 6 Wedge Plate. Vervolgens wordt de Weathertop gemaakt. Deze wordt in twee delen gebouwd op verschillende Plates en Wedge Plates. Met Hinge Plates worden ronde vormen in verwerkt. De bouw gaat vrij snel. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een ruïne op een berg. De Weathertop kan open klappen en er is beneden ook een ruimte met een wapenrek. Een speer en een zwaard is hier te vinden. Met Microfiguren zijn standbeelden toegepast in deze set. Dat is zeer toepasselijk in vergelijking tot de film. Bovenop is een open plek met een aantal standbeelden. Er is een valluik te vinden en deze wordt naar beneden gehaald door het verwijderen van een Technic as.

In deze set zitten veel bruikbare onderdelen in landschapskleuren. Deze zijn altijd bruikbaar en gewenst voor bouwwerken. Er zitten ook een paar bijzondere onderdelen in deze set. De 6 x 6 Wedge Plate in Dark Green is uniek voor deze set. De Minifigure, Weapon Sword, Roman Gladius with Thin Crossguard in Pearl Dark Gray komt in 4 sets voor. De andere sets zijn de Lake-Town Chase en The Lonely Mountain van de Hobbit en het zwaardje komt ook voor in de Gladiator van CMF serie 5.

Conclusie

Een zeer herkenbare set, dat leuk is uitgewerkt. De ronde vormen in de zijkanten geeft het een beter uiterlijk. Voor een fan van Fantasy en Castle is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share