8823 – Mistlands Tower (2006)

8823-1

 Mistlands tower set image

Jaar van uitgave: 2006
Aantal onderdelen: 431
Aantal minifiguren: 6
Oorspronkelijke adviesprijs: €59,99

Laatst kreeg ik de impuls om deze set te gaan bouwen. Het was alweer jaren geleden dat ik deze set had gebouwd. Dit was het einde van Knights Kingdom. Wat mij toen opviel is dat de kleuren in dit kasteel aardig in de buurt kwamen van de Fantasy Era, dat een jaar later in de winkels lag.

De personages

In deze set zitten 6 minifiguren.

  • Koning Jayko, koning van Morcia gekroond door Mathias en aartsvijand van Vladek. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Vladek, heerser van Ankoria en vastbesloten om Morcia over te nemen. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Sir Adric, een jonge ridder afkomstig van een van de gebieden uit Morcia.
  • Karzon, een handlanger van Vladek en een aanvoerder van een leger.
  • Blacksmith, een smid die in de Mistlands Tower woont. Hij is uniek voor deze set.
  • Skelet, een geraamte van een onfortuinlijk iemand.

De bouw

Het begint bij de bouw van de katapult. De katapult is ongeveer 8×8 studs. Met Technic Beams wordt de slingerarm gemaakt. Vervolgens wordt het kasteel gemaakt. Deze wordt gebouwd op 5 keer 4×12 plates in Dark Green. Met verschillende Rock panels en andere panelen wordt de onderkant snel opgebouwd. Verder in de toren worden nog enkele grote onderdelen gebruikt. Er zitten geen ingewikkelde technieken in het bouwwerk en de bouw gaat vrij snel. Er zijn wel een aantal stickers in deze set. Gelukkig zijn het geen hele grote of hele kleine stickers.

Het geheel

Het is toren met twee ingangen. Aan de voorkant zitten twee grote deuren, die leiden naar een kleine binnenplaats. Door het gebruik van verschillende Technic onderdelen in de binnenplaats een oneven aantal studs breed. Via de zijkant is de toren ook te betreden. Er is een kleine deur die direct naar binnen leidt. In het dak is een opening van 6×6 en deze is afgedicht met 2 ladders. De ladders kunnen ook een opening in de muur ‘afdichten’. Op de zijingang staat een katapult, die 2×2 Trans Neon Orange Round Bricks af kan schieten. In de toren is een de werkplaats van de smid. In deze ruimte kan ook een balk met pinnen laten vieren om tegenstanders de toren uit te slaan. De ruimte daarboven heeft geen invulling en bovenop is de plaats van de magische bol. Aan de toren is een balk bevestigd met een katrol. Hieraan hangt een skelet.

De toren heeft genoeg ruimtes voor minifiguren, maar alleen is er weinig invulling. De drakenkoppen aan de zijkanten van de toren geven een Fantasy gevoel en dat in combinatie met de fakkels werkt best aardig. De werkplaats van de smid oogt een beetje leeg. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de val in die ruimte. Er had best een rek met wapens en schilden kunnen staan. In de ruimte zijn kleuren ook iets te grof gemengd. Dat had subtieler gekund. De katapult op de zijkant is niet hoog genoeg geplaatst. De bak van de katapult zit in de weg om de katapult goed te kunnen draaien. De losse katapult werkt goed, maar wel jammer dat de stickers op de vlaggen maar aan een kant zitten.

In deze set zitten een aantal unieke onderdelen. De Chrome Blue Cylinder Hemisphere 4 x 4 Multifaceted (BL nummer 30208) is uniek voor deze set. De Slope 75 2 x 2 x 2 Quadruple Convex (BL nummer 3688) in Sand Blue komt naast deze set ook voor in de Gargoyle Brigde (8822). De Panel 3 x 8 x 6 with Window (BL nummer 48490) in LBG is niet uniek voor deze set, maar wel uniek voor Knights Kingdom 2. De 1x2x5 Brick in Dark Green is uniek voor deze set. De 2×6 plate in Dark Green was uniek voor deze set, maar zit nu ook in twee sets van 2022. De Door, Frame 1 x 8 x 6 with Stone Pattern and Clips (BL nummer 40242) in LBG zit naast deze set ook in Hogwarts Castle (3rd Edition) uit 2007. De Dragon Head Viking Beaked (BL nummer 53456) in Pearl Light Gray zit naast deze set ook in Viking Double Catapult vs. the Armoured Ofnir Dragon (7021).

Conclusie

Een leuke set van de reeks met best veel bijzondere onderdelen, misschien niet allemaal even bruikbaar. De minifiguren zijn niet zo fel gekleurd en past beter bij voorgaande en opvolgende series. Misschien geen grote aanrader, maar voor een leuk prijsje is het zeker geen verkeerde set. Er zitten iets minder bruikbare onderdelen in de set, maar wel weer hele leuke en bruikbare stickers.

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share