79014 – Dol Guldur Battle (2013)

lego-79014-dol-guldur-battle-lord-of-the-rings-the-hobbit-mib-8-

Jaar van uitgave: 2013
Aantal onderdelen: 797
Aantal minifiguren: 8
Oorspronkelijke adviesprijs: €79,99

Opeens had ik weer zin om sets van The Hobbit te bouwen. Het was leuk om na 8 jaar de sets weer te zien. Deze set kan gecombineerd worden met Dol Guldur Ambush (79011).

De personages

In deze set zitten 8 minifiguren.

  • Gandalf the Grey, een van de vijf tovenaars en metgezel van de dwergen en Bilbo.
  • Radagast the Brown, een van de vijf tovenaars met affiniteit met planten en dieren.
  • Necromancer, is eigenlijk Sauron, the Dark Lord.
  • Azog the Defiler, een bleke Orc en leider van een leger.
  • Gundabad Orc, een Orc van Gundabad zit twee maal in de set.
  • Skelet, een geraamte van een onfortuinlijke persoon.
  • Statue, een standbeeld aanwezig in Dol Guldur.

 

De bouw

Dol Guldur is opgebouwd in verschillende delen, die met pinnen in elkaar worden geklikt. Als eerst wordt het ‘middendeel’ gebouwd. Deze heeft een grote paneel (met sticker) als draaideur. Het standbeeld krijgt ook zijn plekje. Vervolgens worden tussen stukken gebouwd om delen aan elkaar te koppelen. Daarna wordt de entree gemaakt. In het tweede instructie boekje wordt de aandacht gericht op de ‘rechterkant’. Dat bestaat uit 2 delen. Op het laatst worden de trappen gemaakt en een standaard waar een kooi aan hangt.

De set bevat geen ingewikkelde technieken. De bouw gaat vrij snel. Er zitten een aantal stickers in de set, maar die zijn makkelijk te plakken.

Het geheel

Het is een ruïne. Dit is de derde ruïne die Lego heeft uitgebracht. De eerste was bij de Fright Knights en de tweede was bij Monster Fighters. De opbouw is leuk uitgevoerd. Het model kan een klein beetje inklappen, waardoor het een dynamischer opstelling krijgt. De doorgang op de trappen zijn wel een beetje nauw voor de minifiguren. De draaideur is goed weggewerkt. Dit is bedoeld om de Necromancer te laten verschijnen. Bij de ingang kunnen schedels gedropt worden. Onder het standbeeld zit een ring verstopt.

De bouw van de set is vrij simpel. Het zou mooier zijn geweest als voor bepaald brokstukken meer SNOT technieken werden gebruikt. Bepaalde stukken is niet makkelen om te bereiken met de handen. De toren voelt een beetje makkelijk aan met het gebruik van de schuine panelen. De onderdelen zijn vrij generiek en kunnen makkelijk voor andere (eigen) bouwwerken gebruikt worden.

Deze set kan gecombineerd worden met Dol Guldur Ambush (79011). Daarin zitten nog twee Orcs en Beorn zit ook in die set. Dat geeft net meer interactie met de verschillende partijen en het geeft Dol Guldur net meer volume.

Conclusie

Dit is een goed gelukte set met leuke functies en heeft de scene goed gepakt. Voor de onderdelen is het ook een mooie set om te hebben. Qua bouwtechnieken had de set iets meer mogen hebben.

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

76178 – Daily Bugle (2021)

Toen deze set al via een aantal kanalen lekte, was ik nog niet zo enthousiast. Toen de set echt werd aangekondigd, leek het mij wel leuk om te hebben. Dat gevoel begon alleen te groeien en op een gegeven moment toch de set gekocht...
Total
0
Share