79011 – Dol Guldur Ambush (2013)

lego-79011-dol-guldur-ambush-lord-of-the-rings-the-hobbit-mib-9-

Jaar van uitgave: 2013
Aantal onderdelen: 217
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Toen in Dol Guldur had gebouwd, kon ik niet zomaar deze set in de bak laten liggen. Deze set heb ik opgebouwd en aan Dol Guldur gekoppeld.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren. Er zitten twee Orcs in deze set.

  • Beorn, gedaanteveranderaar met een grote hekel aan Orcs.
  • Gundabad Orc, Orc afkomstig van Gundabad.

De bouw

Het begint op een grote plate en langzamerhand komen plates bij en wordt het stuk groter. Een deel van het bouwwerk is gekoppeld met een scharnier. Als eerst wordt de ruïne opgebouwd met af en toe een stukje rots. Het bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een deel van een ruïne. Het is een doorgang. Er is wat begroeiing te zien. Er zijn twee hellebaarden die op je af kunnen komen of een hamer(?). Het nadeel van die val, is dat ze niet goed zijn weggewerkt. Er zit een kleine katapult bij. Deze voelt onnodig en past ook niet zo goed bij de scene.

Het zijn vrij generieke onderdelen en zijn altijd bruikbaar voor andere/eigen bouwwerken. Er zitten geen bijzondere onderdelen in deze set. De velg, die gebruikt wordt bij de katapult, is in hetzelfde jaar ook gebruikt voor een katapult bij Pirate Ship Ambush (79008) van Lord of the Rings.

De set is samen te koppelen met Dol Guldur Battle. Een mooi groot geheel met dezelfde bouwstijl. Wat opvalt is dat deze set afwerking heeft met Wedge Plates, terwijl Dol Guldur Battle dat niet heeft.

Conclusie

Een leuke toevoeging aan Dol Guldur Battle. Het heeft een paar leuke speelfuncties, maar deze zijn niet heel goed weggewerkt.

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share