79007 – Battle at the Black Gate (2014)

79007

 Battle at the Black Gate set

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 656
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €59,99

Op een gegeven moment had ik zin om de Lord of the Rings sets te maken. Het was alweer jaren geleden en zo voelde het weer aan als het opbouwen van een nieuwe set.

De personages

In deze set zitten 5 minifiguren. De kale Orc komt in 3 andere sets voor. Alle andere minifiguren zijn uniek voor deze set.

  • Aragorn, zoon van Arathorn in kledij van Gondor om het leger aan te voeren voor de Black Gate.
  • Gandalf the White, tovenaar en compagnon van Aragorn.
  • Mouth of Sauron, de spreker van Sauron om te onderhandelen met Aragorn.
  • Mordor Orc, voetsoldaat van Sauron en in deze set zitten er twee in. Een heeft een helm en de andere niet.

De bouw

De set wordt gebouwd in 4 delen. Twee delen zijn rotsdelen en zijn iets kleiner. De twee grotere delen zijn de toren en de poort. De twee kleine delen bevatten geen ingewikkelde bouwtechnieken. De poort wordt gebouwd op een 6×24 Plate en bevat SNOT technieken. De toren wordt gebouwd op een 6×8 plate en daarin worden kleine details met SNOT technieken toegepast. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Het is herkenbaar als de grote poort in de Lord of the Rings films. De stijl is goed gepakt. De SNOT techniek bij de poort laat goed de ribbels zien, die ook in de film te zien zijn. De poort heeft een balk als slot. De toren heeft verschillende punten als kantelen en heeft een donkere ietwat gotische stijl. In de toren zit een luik, als er een minifiguur daar doorheen gaat, komt deze buiten de muur te staan. De set is te combineren met een tweede exemplaar. Er kan een extra poort en toren tussen gezet worden. Er blijven dan twee rotsdelen over.

Hoewel dit een grote setting was in de film, is deze set niet heel erg groot. Verschil is er altijd wel, maar het heeft niet echt iets van een strijd. De poort en de toren hadden iets groter mogen zijn en met een paar extra figuren om dit echt een eindstrijd te maken. Orcs waren hier duidelijk in de meerderheid, dus als er nog 2 Orcs in hadden gezeten en een Gondor soldaat dan was het echt een strijd.

In deze set zitten veel onderdelen in en voornamelijk in de kleuren DBG en zwart. Bruikbare kleuren voor eigen creaties. Er zitten ook enkele bijzondere onderdelen in deze set. De adelaar zit naast deze set ook in de Tower of Orthanc. De 6×24 plate in DBG is in twee sets uitgebracht. De andere set is Airport Air Show (60103) uit 2016. Het zwarte paard zit naast deze set ook in de Attack on Weathertop van 2012.

Conclusie

Dit is een mooie en herkenbare set. De stijl van de Black Gate is goed gepakt in deze set. Het is alleen een beetje klein. Met 5 minifiguren is het niet echt een ‘battle’. Dit was de gelegenheid geweest om een Gondor soldaat in te verwerken. Wel leuk dat deze set uit te breiden is met een tweede exemplaar.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share