77905 – Taskmaster’s Ambush

77905-1

Jaar van uitgave: 2020
Aantal onderdelen: 230
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $39.99

Het was echt balen, dat deze set alleen in de VS werd uitgebracht. Het was eerst bedoeld als een Comic Con exclusieve set. Comic Con ging vorig jaar niet door en werd de set aangeboden op internet bij Leg0 zelf en bij Amazon. Gelukkig heb ik deze set kunnen bemachtigen op BrickLink.

Personages

Deze set bevat 3 personages.

  • Black Widow is uniek voor deze set.
  • Red Guardian is uniek voor deze set.
  • Taskmaster is uniek voor deze set.

De bouw

De ondergrond wordt als eerst gemaakt. Deze wordt gebouwd op drie 4×12 plates in het zwart. De ondergrond bestaat voornamelijk uit plates, tiles en wedge plates in DBG. In twee hoeken zitten Trans Orange Apollo studs, in de een gaat een grote Trans Clear Bar with plate met Black Widow daaraan en in de andere een Trans Clear Minifigure stand. In een andere hoek wordt een standaard opgebouwd uit Technic Bricks en slopes.

Het voertuig wordt vervolgens gebouwd. De achterste twee wielen zitten aan een Technic Beam en de voorste aan een 2×4 brick met pins. De 2×4 brick met pins kantelt in de breedte van het voertuig en de Technic Beams kantelen in de lengte van het voertuig.  Als het voertuig klaar is, past het stuk (waar de Technic Beams aan vast zitten) in de standaard op de ondergrond.

Het geheel

Deze set is eigenlijk een vignet. Er zit een ondergrond bij met kaders opgebouwd uit zwarte tiles. De ondergrond is hobbelig en opgebouwd uit verschillende onderdelen in DBG. Op de ondergrond zit een “houder” waar een deel van de pantservoertuig in past en daardoor staat het voertuig goed vast. De wielen positioneren zich goed naar de ondergrond. Het voertuig heeft veel weg van de Hydra tank uit set 76017 van 2014.

Het pantservoertuig ziet er goed uit. De kleurencombinatie, streepje oranje, laag zwart en dan een streepje donkerblauw, werkt goed. De verfrollers en de 1×1 clip geven mooie zijspiegels.  De voertuig heeft een ruimte voor een krat/kist van 4×3. In de kist zitten twee cilinders/capsules, een koffer en een mobieltje. Dat past mooi in het spionage thema. Verschillende onderdelen worden gebruikt als details aan de zijkanten en dat is zeer geslaagd. Het enige minpuntje bij dit voertuig is de Dark Blue round tiles aan de velgen. Aan de achterkant zitten een pijl en boog en een jerrycan vast aan clips.

De set bevat 6 stickers. Twee stickers worden gebruikt voor de schilden van Taskmaster en Red Guardian. De andere vier stickers gaan op de Pantservoertuig.

Conclusie

Deze set is voor Marvel fans echt een aanrader. Het voertuig zit leuk in elkaar, de figuren zijn top en het is een leuk stukje om neer te zetten.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share