76434 – Aragog in the Forbidden Forest (2024)

Jaar van uitgave: 2024
Aantal minifiguren: 2
Aantal onderdelen: 195
Oorspronkelijke adviesprijs: €19,99

Inleiding

De set is een tijdje geleden aangekondigd. Het zag er goed uit, maar ik was eigenlijk aan het twijfelen. Toen ik zag dat het te combineren was met Draco in the Forbidden Forest polybag (30677) en Forbidden Forest: Magical Creatures (76432). Dat vond ik een leuk concept en ik wilde de set hebben.

Minifiguren

Er zitten twee minfiguren in deze set.

  • Harry Potter: De uitverkorene en leerling van Hogwarts in het huis Gryffindor.
  • Ron Weasly: Beste vriend van Harry Potter en leerling van Hogwarts in het huis Gryffindor.

De bouw

De bouw van de set begint met een stukje bos. Deze wordt ook gebouwd op een 6 x 6 Round Plate net als in de inleiding genoemde sets. Met verschillende Dark Blue onderdelen wordt een stukje ondergrond gemaakt. Er zitten een paar Clips op om de takken en een web vast te houden.

Het tweede bouwwerk is Aragog zelf. Dat begint het voorlichaam en als laatste worden de poten er aan gezet. De achterkant en de voorkant bevatten een aantal SNOT technieken. De poten zijn een beetje saai om in elkaar te zetten, maar dat was van tevoren te verwachten.

Het geheel

Aragog ziet er gewoon heel goed uit. Het lichaam heeft goede verhoudingen, de kleur is goed en de poseerbaarheid is best aardig. De kaken van de spin zijn goed gelukt. De vorm is heel goed gepakt met verschillende Curved Slopes en Wedges. De poten zijn goed gelukt met de onderdelen in Dark tan en Reddish Brown.

Het stukje natuur is een leuke toevoeging aan de andere sets. In deze set voelt het een beetje vreemd aan. Er had misschien nog iets bij moeten zitten om het stukje meer substantieel te maken. Het web komt qua kleur niet overeen als bij de Forbidden Forest: Magical Creatures (76432).

Onderdelen

In deze set zitten een aantal noemenswaardige onderdelen. De Printed Curved Slope is uniek voor deze set. De Hinge Cylinder 1 x 2 Locking with 2 Fingers and Axle Hole on Ends without Slots (BL onderdeel 57360) in Dark Tan zit naast deze set ook in de Brachiosaurus Discovery (76960). De Brick, Round 1 x 1 d. 90 degrees Elbow Macaroni – No Stud – Type 2 – Axle Hole in Reddish Brown is (tot nu toe) uniek voor deze set. De Reddish Brown Bar Holder with Handle (23443) is naast deze set nog in 3 andere sets uitgebracht dit jaar. De Bar with Light Bulb Cover (Bionicle Barraki Eye) in Dark Tan is (tot nu toe) uniek voor deze set.

Conclusie

De beste Aragog, die TLG heeft uitgebracht, zit in deze set. Leuk dat deze set een uitbreiding is op twee sets van begin dit jaar. Ook al heb je niks met Harry Potter (of met spinnen), deze set is fantastisch en een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share