76432 – Forbidden Forest: Magical Creatures (2024)

Jaar van uitgave: 2024
Aantal onderdelen: 172
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €29,99

Inleiding

Dit was een set, die meteen opviel in een positieve zin. Deze set moest de sfeer neerzetten van het verboden bos uit de eerste twee Harry Potter films. De set heeft door de donkere kleuren een duister tintje. Heel leuk dat deze set uit te breiden is met een polybag. Met 5 dieren doet deze set de naam eer aan.

Minifiguren

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Hermoine Granger, leerlinge van Hogwarts van het huis Gryffindor.
  • Ronald Weasly, leerling van Hogwarts van het huis Gryffindor en jongere broer van Fred en George.

Bouw

De set wordt voornamelijk gebouwd op zwarte 6 x 6 Round Plates. Ieder stukje is aan elkaar te koppelen met zwarte Modified Bricks. Het zijn niet dezelfde stukken die steeds gebouwd worden. De set bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en het is snel in elkaar gezet.

Geheel

Het is een stukje bosgrond met een paar bomen met plekken voor magische wezens. Een van de modules heeft een stukje water. De zwarte ondergrond gaat langzaam over in Dark Blue met hier en daar begroeiing van bomen en struiken. De kleurstelling van de set laat het duistere karakter van het bos zien, zoals in de eerste twee films. De Hypogrief is dan een bijzondere toevoeging. Een Eenhoorn was toepasselijker geweest.  

Het gebruik van Glow in de Dark onderdelen geeft een extra duister tintje aan het bouwwerk. Het sluit goed aan op 30677 – Draco in the Forbidden Forest.

Onderdelen

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. Tot nu toe zijn de Technic, Axle Connector Block Round with 2 Pin Holes and 3 Axle Holes (Hero Factory Weapon Barrel) (BL onderdeel 98585) in Reddish Brown uniek voor deze set, net als de Spider Web Flat with Hollow Stud, Bar Ends, and Bar in Bright Light Blue. De Pixie is uniek voor deze set. De Hypogrief heeft in een andere Harry Potter set gezeten, net als de kleine Thestral. De Dark Purple Plant Plate, Round 1 x 1 with 3 Leaves (BL onderdeel 32607), ook bekend als Aangordblaadje, komt (tot nu toe) alleen in deze set en in de Forbidden Forest: Magical Creatures set voor. De uil komt tot nu toe maar in 6 sets voor, net als de 1×1 Round Brick in Glow In Dark White. De Glow in Dark White Spider komt voor het eerst sinds 2018 weer voor in een set en de Glow in Dark White 2 x 2 Dish komt naast deze sets nog in 2 andere sets voor.

Conclusie

Het is een leuk setje met uitbreidingsmogelijkheden. Het is misschien wel duur, maar de prijs is te verwijten aan de dieren in deze set. Er zijn wel vijf dieren in deze set. Voor een Harry Potter fan is deze set zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share