76400 – Hogwarts Carriage and Thestrals (2022)

LEGO_76400

 Hogwarts Carriage set

Jaar van uitgave: 2022
Aantal onderdelen: 121
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €29,99

Een moment dat een grote betekenis heeft voor Harry, maar wat een klein moment is in de film. Leuk om te zien dat de Thestrals (Terzielers) weer gebruikt worden.

De personages

In deze set zitten 2 minifiguren.

  • Harry Potter, de uitverkorene of de jongen die bleef leven
  • Luna Lovegood, leerling van Hogwarts bij de afdeling Ravenclaw zit in hetzelfde jaar als Ginny Weasly. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met de bouw van de koets. Deze wordt gebouwd op Black Slope, Inverted 45 6 x 4 Double with 4 x 4 Cutout and 3 Holes. Met het gebruik van nieuwe Inverted Brackets worden de zijkanten gemaakt van de koets. Vervolgens wordt een boom gebouwd op een 4×4 Round Corner Plate. De bouw van de set gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine scene. Op de koets kunnen 5 minifiguren zitten. Aan de voorkant zitten twee lantaarns gemaakt van twee Headlight Bricks en 2 Round Plates gekoppeld aan een Dark Bluish Gray Plate, Modified 1 x 2 with Bar Handle on Side – Free Ends. Aan de achterkant zit een autodeur, maar is wel erg klein als deurtje voor de koets. Het boompje is wel erg klein. Hier hadden meer onderdelen in mogen zitten om iets substantieels neer te zetten. De Thestrals zien er goed uit. In deze set zit een extra 1×2 Plate in (in DBG) om de koets los te kunnen koppelen. Het jonkie ziet er erg leuk uit en is tot nu toe uniek voor deze set.

Qua onderdelen is het op sommige punten wel een interessante set en op sommige punten niet. In de koets zitten een aantal SNOT onderdelen en Modified Bricks, maar ook een paar minder bruikbare onderdelen. Het zijn niet veel onderdelen voor ongeveer 30 euro. De Thestrals zullen waarschijnlijk zorgen voor een hogere prijs. In deze set zit wel de Quibbler op een 2×3 witte Tile. Deze zit ook in de Hogwarts Magical Trunk (76399).

Conclusie

Voor een Harry Potter fan is deze set wel een aanrader. Het is een relatief dure set, waarschijnlijk door de Thestrals.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share