76193 – The Guardians’ Ship (2021)

Deze set zag er al op de doos heel goed uit. Toen ik het aan het bouwen was, was ik onder de indruk van de opbouw. Ik denk dat dit de beste Marvel set is tot heden.

76193

Jaar van uitgave: 2021
Aantal onderdelen: 1901
Aantal minifiguren: 6
Oorspronkelijke adviesprijs: €149,99

Deze set zag er al op de doos heel goed uit. Toen ik het aan het bouwen was, was ik onder de indruk van de opbouw. Ik denk dat dit de beste Marvel set is tot heden.

De personages

In deze set zitten 6 minifiguren.

  • Thor Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Thor komt in nog een andere set voor.
  • Rocket Raccoon, een wasbeer met cyberimplantaten. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Groot, plantachtige alien die vaak te vinden is met Rocket Raccoon. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Peter Quill/Star-Lord, hoort bij de Ravagers. Hij is op jonge leeftijd ontvoerd door Yondu Udonta. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Mantis, is een alien met empathische gaven. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Chitauri Soldaat, een alien van het leger van Thanos. Deze minifiguur komt nog in twee andere sets voor.

De bouw

De bouw van de set begint met de romp. In de romp worden vrij snel onderdelen gebruikt om SNOT technieken toe te passen. De binnenkant en buitenkant worden al snel rijk aan details. Daarna worden de twee grote delen van de vleugels gemaakt. De afronding aan de voorkant van de vleugels zitten vast aan een clip en buigen iets naar voren. Motoren in de vleugels bevatten ook SNOT technieken. Als de eerste delen van de vleugels af zijn, dan wordt de romp afgewerkt en komen de motoren aan de achterkant. Deze zitten vast aan twee Mixel Joints en twee Clips. De motoren bevatten aan beide kanten SNOT technieken. Kleppen aan de motoren zitten vast aan Mixel Joints. Daarna wordt de cockpit afgerond en krijgt de romp een dak. De laatste delen zijn de vleugels en de motoren onder de vleugels. Als allerlaatst wordt de standaard gebouwd en deze wordt met vier pinnen onderin het voertuig vastgemaakt.

Het geheel

Het is echt een plaatje. Het schip ziet er zeer goed uit. De lijnen (LBG en Oranje) lopen goed door en de vorm van het schip is heel goed gelukt. Hier en daar zijn kleine plekjes met Dark Orange.  Het is duidelijk herkenbaar van de film. Cockpit kan open klappen en daar kunnen twee minifiguren gepositioneerd worden. Het dak kan verwijderd worden en daar kunnen ook een aantal figuren geplaatst worden. De achterste motoren kunnen van elkaar weg draaien. In de motoren kunnen verschillende kleppen uitgeklapt worden en vlak voor de motoren zijn ook een paar kleine kleppen, die uitgeklapt kunnen worden. In de vleugels kunnen delen weg geklapt worden. Het is jammer dat de ontsnappingscapsule niet in deze set zit.

De standaard is vrij stevig. Het schip wiebelt een beetje er op, maar elke positie en houding van het schip kan de standaard prima hebben.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.
De cockpit Canopy, de 8 x 8 dish in Trans Light Blue en de Wedge 4 x 4 No Studs in LBG zijn allemaal uniek voor deze set. De 12 x 3 wedge plate (links als rechts) zit naast deze set in de voorganger van deze set uit 2018. De 1 x 2 Slope in Bright Green zit naast deze set ook in de Queasy Unikitty van de Unikitty CMF serie. De 1 x 2 Inverted Curved Slope in Dark Orange zit ook nog in de Porsche 911. De 6 x 6 dish in Satin Trans-Light Blue zit nog in twee andere sets. Deze komt ook nog voor in Moana’s Island Home (43183) en The Ice Castle (43197). De Plate, Round Half 4 x 8 in Dark Azure komt ook nog voor in de Wildlife Rescue Off-Roader (60301) en de Wildlife Rescue Operation (60302).

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. De bouwtechnieken zijn geweldig. De uitvoering kan niet beter. De standaard zorgt net voor de extra toevoeging. Helaas zit de ontsnappingscapsule er niet bij, maar verder is het duidelijk dat dit de beste Marvel set tot heden is. Ook al heb je niks met Marvel, deze set is ook aan te raden als je een Space liefhebber of Star Wars liefhebber bent. Dit is echt een ‘must have’.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share