76183 – Batcave: The Riddler Face-Off (2022)

76183

Batcave set foto 

Jaar van uitgave: 2022
Aantal onderdelen: 581
Aantal minifiguren: 6
Oorspronkelijke adviesprijs: €69,99

Ik had de hele reeks gekocht en diezelfde avond ging ik naar de bioscoop. De volgende dag meteen de sets maken en nog even genieten van de herinneringen van de film.

 

De personages

In deze set zitten 6 minifiguren.

  • Batman, verkleed strijd hij tegen de misdaad in Gotham.
  • Bruce Wayne, in zijn outfit waarmee hij op de motor door Gotham rijdt.
  • Alfred Pennyworth, bulter van Bruce Wayne. Hij helpt hem in zijn normal eleven als zijn nachtleven.
  • Selina Kyle, werkzaam voor de Penguin en helpt Batman met de zaak van de Riddler.
  • The Riddler, schurk die geobsedeerd is door puzzels.
  • Commissioner James Gordon, de contactpersoon van Batman in de GCPD.

 

De bouw

Als eerst wordt de motor in elkaar gezet. Deze wordt gebouwd met de nieuwe onderdelen om de wielen een plek te geven. De Batcave wordt in verschillende delen in elkaar gezet. In de Batcave zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken en de bouw gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een oude metrostation, dat wordt gebruikt als basis. Er is rails zichtbaar tussenin de perrons. De perrons zijn aan elkaar verbonden met een loopbrug. Op de loopbrug is een verwijzing naar de locatie in de stad. De decoraties rondom de trap zijn aardig gelukt en geven goed de sfeer van de plek. Onder de brug is een enorme installatie met veel schermen. Dit zijn allemaal stickers. Deze zijn makkelijk te plakken. De langwerpige sticker op de brug is iets irritanter. Aan de linkerkant is er een paneel met de kaart van Gotham. Dit is een sticker. Aan de rechterkant staat het gereedschap. Onder de trappen zijn twee ruimtes, waar de een lijkt op een bergplaats voor het kostuum en de ander op een cel.

Als de computer wordt verwijderd, dan kan de Batmobiel (76181) daar geplaatst worden. Bij de computer is een vergrootglas met een rood glaasje. Deze is nodig om over verschillende witte 2 x 2 tiles met stickers hints te zoeken van de Riddler.

Qua uiterlijk had de set iets meer kunnen hebben van de omgeving. De figuren zijn mooi gedetailleerd. De stickers en functies in deze set zijn top. De combinatie van de Batcave en de Batmobiel is nog beter. Een tip: pak de Batcave niet op aan de brug, dat is niet stevig genoeg.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. Vergootglas met rode lens is uniek voor de set. De Vehicle, Base 2 x 2 x 2/3 Wheel Fork with 2 Arms and Pin Holes (BL onderdeel 77598) zit naast deze set nog in 3 andere sets.

Conclusie

Een totaal andere Batcave dan er eerder is uitgebracht. Het is herkenbaar met de film. Er zitten mooie en goede onderdelen in deze set. De minifiguren zijn fantastisch. Deze set is echt een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share