76179 – Batman & Selina Kyle Motorcycle Pursuit (2021)

76179

setafbeelding

Jaar van uitgave: 2022
Aantal onderdelen: 149
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €14,99

Tijdens een bezoekje aan de Lego Store heb ik deze sets meegenomen. Diezelfde avond ging ik naar de bioscoop naar The Batman. De volgende dag heb ik meteen alle sets gebouwd van de film.

 

De personages

In deze set zitten 2 minifiguren.

  • Bruce Wayne/Batman: een wees, miljardair en eigenaar van Wayne Enterprises.
  • Selina Kyle/Catwoman: werkt in een bar en helpt Batman in zijn zoektocht.

De bouw

Het begint bij de bouw van de motor van Batman. In de motor wordt een nieuw onderdeel in verwerkt. Qua bouwtechnieken is er niet iets bijzonders te melden. De Batsignal wordt vervolgens gebouwd. Daarin worden een aantal Technic onderdelen gebruikt om het signaal te kantelen.  De motor van Catwoman wordt al laatste gebouwd en dat is qua opbouw vergelijkbaar als de motor van Batman.

Het geheel

Het zijn twee motoren en een schijnwerper in een set. De motoren zijn in mijn ogen nog steeds te groot, maar dankzij het nieuwe onderdeel zijn ze niet veel te groot. Beide motoren hebben een sticker op de voorkant. De banden zijn iets dunner dan de velgen, daardoor zijn de motoren schuin te plaatsen. De voorkant van de motor van Batman oogt iets te lomp van bepaalde hoeken. Dat komt waarschijnlijk omdat het 3 breed is.

De schijnwerper is gemaakt met een ‘turbine’ onderdeel. Met een blauwe Technic pin wordt een 3 x 3 Round Tile (glow in the dark) op bevestigd en hier zit een sticker op met het Batman-logo. Het geeft leuk licht in het donker, maar de batman symbool heeft verder geen grote impact.

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen. De 3×3 round tile in Glow in Dark White zat in een andere set: Iron Man: Iron Monger Mayhem. De Vehicle, Base 2 x 2 x 2/3 Wheel Fork with 2 Arms and Pin Holes (Bl onderdeel: 77598) zit, naast deze set, nog in 3 andere sets.

Conclusie

Een leuke kleine set met geslaagde motoren en leuke minifiguren. De onderdelen in de set zijn bruikbaar voor eigen bouwsels. Dit is echt een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share