76178 – Daily Bugle (2021)

Toen deze set al via een aantal kanalen lekte, was ik nog niet zo enthousiast. Toen de set echt werd aangekondigd, leek het mij wel leuk om te hebben. Dat gevoel begon alleen te groeien en op een gegeven moment toch de set gekocht…

Daily Bugle

Jaar van uitgave: 2021
Aantal onderdelen: 3772
Aantal minifiguren: 25
Oorspronkelijke adviesprijs: €299,99

Toen deze set al via een aantal kanalen lekte, was ik nog niet zo enthousiast. Toen de set echt werd aangekondigd, leek het mij wel leuk om te hebben. Dat gevoel begon alleen te groeien en op een gegeven moment toch de set gekocht.

De personages

In deze set zitten 25 minifiguren.

 • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
 • Spider-Man/Miles Morales, Spider-Man van een ander/parallel universum is ook gebeten door een radioactieve spin.
 • Peter Parker, alter ego van Spider-Man en werkzaam bij de Daily Bugle als fotograaf.
 • Aunt May, de tante van Spider-Man.
 • Betty Brand, collega van Peter Parker en assistente van J. Jonah Jameson.
 • Gwen Stacy, vriendin van Peter Parker sinds de middelbare school.
 • Ben Ulrich, journalist bij de Daily Bugle.
 • Jonah Jameson, directeur van de Daily Bugle.
 • Robbie Robertson, editor bij de Daily Bugle en goede vriend van J. Jonah Jameson.
 • Ghost Spider/Gwen Stacy, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen. Ze is van een parallel universum.
 • Spider-Ham/Peter Porker, een varken die gebeten is door een radioactieve spin. Spider-Ham is van een parallel universum.
 • Blade/Eric Brooks, heeft de enzymen van de vampier gekregen voor zijn geboorte. In tegenstelling tot vampiers kan Blade wel daglicht verdragen.
 • Punisher/Frank Castle, een Vietnam veteraan die na een brute slachting van zijn familie de misdaad op een brute manier bestrijdt.
 • Daredevil/Matt Murdock, advocaat overdag en misdaadbestrijder in de nacht.
 • Firestar/Angelica Jones, mutant en lid van de New Warriors.
 • Black Cat/Felicia Hardy, een inbreker en overvaller met een zekere affiniteit met Spider-Man.
 • Carnage/Cletus Kasady, massamoordenaar die in aanraking kwam met een symbiotisch wezen vergelijkbaar met Venom.
 • Sandman/Flint Marko, is in aanraking gekomen met zand vlak na een nucleair test.
 • Mysterio/Quentin Beck, ooit werkzaam als stunt man en special effects specialist in de filmindustrie maar gebruikt nu die kennis voor zijn misdaden.
 • Green Goblin/Norman Osborn, verschillende gaven gekregen van een chemisch mengsel bedoeld om het menselijk lichaam te verbeteren maar zorgde ook voor psychische problemen.
 • Doc Ock/Dr. Otto Gunther Octavius, door een explosie op het lab zijn de mechanische armen (die bedoeld waren om met gevaarlijke stoffen te werken) verbonden aan zijn lichaam. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
 • Venom/Eddie Brock, een journalist die in aanraking is gekomen met een symbiotisch wezen.
 • Amber Grant, een freelance fotograaf uit Hell’s Kitchen.
 • Ron Barney, schrijver bij de Daily Bugle.
 • Bernie Tibbs, de taxi chauffeur.

De bouw

Het gebouw wordt langzamerhand opgebouwd. Het wordt gebouwd op een 32 x 32 baseplate. Het gebouw is 16 studs diep en 21 studs breed. De stoep heeft een vergelijkbare opbouw als bij de modulaire huizen. Het pand heeft 3 verdiepingen en iedere verdieping is los te halen. De randen aan de zijkant van het pand zijn met SNOT Bricks bevestigd. Op de tweede verdieping zijn er twee kleine stukjes in twee ramen waarin een SNOT techniek wordt gebruikt. Dit is gedaan om het raampaneel met de Green Goblin die eruit komt goed op zijn plek te houden. Het paneel bevat een paar studs die in de Headlight Bricks gedrukt worden. De losbrekende stukken van het gebouw zitten vast aan Mixel Joints. In het interieur zijn meerdere apparaten of meubels, die SNOT technieken bevatten. Bovenop het pand staat een watersilo en het frame is ook opgebouwd uit SNOT technieken. De belettering, watersilo, zendmast en de buggy worden als laatst gemaakt.

Het geheel

Het pand is een enorm bouwwerk met de nodige details binnen en buiten. Aan de buitenkant is er nieuwsstand. Deze is voor een deel met SNOT technieken gemaakt. Hierin is een verwijzing naar de Kingpin te vinden en verschillende ansichtkaarten zitten in deze stand. Achter het pand staan twee containers. In een container ligt een broodje met geschimmelde worst en de ander bevat een paar blikjes. Verder zijn verschillende dozen en kisten te vinden om het pand. Links staat ook een klein elektriciteitskastje. Voorop zijn drie schermen te zien met verwijzingen naar de Sinister Six, Green Goblin, Lizard en Jackal.

Op de begane grond is een wachtruimte en een balie. In de hoek staat een drankautomaat. Er is een nooddeur naar buiten, een lift deur (deze werkt niet) en een schuifdeur aan de voorkant. Achter de zitplaatsen staat een stand met de nieuwe kranten. Achter de balie hangt aan de muur een aantal oude kranten met verwijzingen naar Spider-Man, het pand van de Daily Bugle en eerste mens op de maan.

Op de eerste verdieping is de schrijf- en editingruimte. Er staan vier bureaus in deze ruimte. Aan de achterkant staat een waterreservoir. Op de stapel kranten in er een verwijzing naar Matt Murdock. Aan de muur hangen een aantal kranten. Een krant is vergelijkbaar met de krant van Spider-Man’s Train Rescue (4855). De andere twee kranten verwijzen naar Spider-Man en de Green Goblin. Er is een pilaar met verschillende schermen (TV en computer) en er hangen verschillende kranten, waarvan twee verwijzen naar Spider-Man, een naar Rhino en een naar Electro.

Op de tweede verdieping is het kantoor van Peter Parker. Het bevat een bureau met stoel en aan de muur hangt een schilderij van Spider-Man. In de hal bij de lift is er ook een deur naar buiten naar het dak. In de hal staan een paar dozen en een kopieerapparaat. Er staan ook een paar archiefkasten in de hal met daarop een fotocamera. De bovenste delen in de zijramen zijn een paar stukjes zijwaarts gebouwd met een Headlight Brick. Dit is gedaan om het raampaneel met de Green Goblin die eruit komt goed op zijn plek te houden. Het paneel bevat een paar studs die in de Headlight Bricks gedrukt worden.

Op de bovenste verdieping is het kantoor van J. Jonah Jameson en het bureau van Betty Brand staat in de hal. In de hal hangt een scherm met dezelfde informatie als op de voorkant van het gebouw. Op het scherm van Betty staat dat ze gemiste oproepen heeft van een zekere E. Brock. In het kantoor van J. Jonah Jameson staat een kast met daarop verschillende prijzen. Op zijn bureau staat een computer met op het scherm een melding dat Peter is ontslagen.

Op het dak staat een watersilo met daarop een symbool van Miles Morales en de Green Goblin. Aan de zendmast zit een lange Bar met daaraan Firestar met grote vlammen onder haar voeten. Op twee supports staat een opstelling met de Daily Bugle daarop.

Er zit ook een taxi bij deze set. Deze is 16 studs lang en 6 studs breed. Er is genoeg ruimte binnenin de taxi voor twee minifiguren. Qua uiterlijk heeft het veel weg van de Amerikaanse taxi’s en het is een geslaagde wagen.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

De 1 x 3 Tile in Bright Green komt nog in twee andere sets voor. De 1 x 2 Jumper in Bright Green komt naast deze set nog in 3 sets voor. In deze set zit een set van 18 bedrukte 2 x 2 Tiles. Dit zakje met bedrukte Tiles is uniek voor deze set.

Conclusie

Deze set is zeker een aanrader. De bouw is vrij gevarieerd op de ramen na en heeft leuke verwijzingen naar verschillende personages en verhaallijnen. In het interieur zitten leuke modelletjes en de minifiguren in deze set zijn echt fantastisch.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
1 comment
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share