76173 – Spider-Man and Ghost Rider vs. Carnage (2021)

76173-1

Jaar van uitgave: 2021
Aantal onderdelen: 212
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €19,99

Er worden heel veel sets uitgebracht met Spider-Man en die hoef ik echt niet meer allemaal te hebben. Dit was een uitzondering. Iemand op LOWLUG liet ook weten dat er leuke technieken in de set zaten. Nu moest ik de set zeker hebben.

De personages

In deze set zitten drie minifiguren.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en is actief als held in zijn eigen buurt. Deze minifiguur zit in meerdere sets.
  • Carnage/Cletus Kasady, seriemoordenaar waaraan een symbiotisch wezen is gaan binden. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Ghost Rider/Robbie Reyes, automonteur die bij op ‘verkeerde plaats verkeerde tijd’ een geest van een satanist in zich heeft gekregen. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De auto wordt gebouwd op een auto basis (BL onderdeel 52036). De onderste laag aan de zijkant is gebouwd door SNOT technieken. De voorkant is volledig opgebouwd door SNOT technieken en dat geldt ook voor de achterkant. De laatste pagina’s laten een conversie zien van de normale wagen tot de wagen met vlammen. Op 4 plekken worden SNOT technieken gebruikt in de wagen. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De auto ziet er fantastisch uit. De vorm van de wagen is zeer goed gelukt. De SNOT technieken laten hier goed zien hoe de vormen van een wagen goed tot hun recht komen. Het is een sportieve model en past goed bij de personage. De toevoeging van de vlammen is goed toegepast en valt ook mooi op bij een zwarte wagen. Binnen in de wagen is er genoeg ruimte voor de minifiguur, maar dan vallen de verschillende kleuren van de Brackets wel op. Dat is eigenlijk de enige minpunt van deze set.

In deze set zit een onderdeel dat nog maar in 3 sets voor komt. De ‘Mudgard’ (BL onderdeel 35789) zit naast deze set ook in twee Speed Champions sets.

Het allerlaatste pluspunt van deze set is de afwezigheid van stickers.

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. Deze set is een aanrader voor Marvel Comics fans en liefhebbers van auto’s. Echt een leuke bouwervaring voor zo’n kleine set.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Augustus 2021, moc van de maand!

Ja, we zijn laat met de MOC van de maand! Is daar een excuus voor? Misschien wel, iets met drukke werkzaamheden, vakanties etc. Hadden we dan stress voor het maken van een keuze? Nee, niet echt. Deze maand zetten we als MOC van de maand een GBC in de schijnwerpers! NDL is de maker, we zijn onder de indruk van de onderdelen die hij heeft gebruikt. Wanneer je naar zijn MOC kijkt valt gelijk op dat alles bijzonder strak is afgewerkt.
Total
0
Share