76116 – Batman Batsub and the Underwater Clash (2019)

76116-1

Jaar van uitgave: 2019
Aantal onderdelen: 174
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

In 2018 was een set uitgekomen voor de film Aquaman. Deze set was al snel niet meer in de winkel te vinden en het was vreemd dat er vrij snel weer een set uitkwam met Aquaman. Deze set bevat Ocean Master en die wilde ik graag hebben.

De personages

Er zitten 3 minifiguren in deze set en ze zijn allemaal uniek voor deze set.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en eigenaar van Wayne Enterprises.
  • Aquaman/Arthur Curry, half mens, half Atlanteaan behoort tot de koninklijke familie van Atlantis.
  • Ocean Master/Orm Marius, halfbroer van Arthur Curry en zijn rivaal. Hij behoort tot de koninklijke familie van Atlantis.

De bouw

Het begint bij een 4 x 10 Plate, waarop de middelste stuk van de Batsub wordt gebouwd. De motoren worden daarna gebouw en er aan vastgezet. Als laatste wordt de cockpit gemaakt en deze wordt met een pin aan het frame gekoppeld. De Batsub is 12 studs lang en 30 studs breed. De uiteinden bij de motoren is een deel SNOT gebouwd en bij de cockpit zitten een paar delen ook vast met SNOT technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De set bevat maar 1 bouwwerk en dat is de Batsub. Dit is de tweede Batsub, die is gemaakt. Deze heeft meer de vorm van een vleermuis. De vormen worden voornamelijk gepakt door wedge plates en de Tail onderdelen. De cockpit bevat genoeg ruimte voor Batman en deze draait mee als je de Batsub zijwaarts kantelt. Er zitten aan beide kanten een studshooter, maar die vallen niet zo op. Qua vorm en formaat is de Batsub geslaagd.

In deze set zitten geen bijzondere onderdelen. Er is wel iets noemenswaardig. De Pearl Dark Gray drietand zit in 5 sets, waarvan 4 sets te maken hebben met Aquaman en 1 set niet en dat is Welcome to Apocalypseburg! (70480). Er zitten 7 stickers in de set, deze gaan allemaal op 1 x 2 Curved Slopes en Pentagonal Tiles.

Conclusie

Dit is een leuke set. Mooie toevoeging aan de andere DC Super Heroes sets. De minifiguren zijn fantastisch in deze set. Voor een DC Comics fan is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share