76111 – Batman: Brother Eye Takedown (2018)

76111-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 269
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €29,99

Mijn eerste reactie op deze set was: Batwoman! Later las ik de achtergrond van deze set en was best interessant. Brother Eye is een kunstmatige intelligentie gemaakt door Bruce Wayne en Michael Holt. Brother Eye werd later geüpload in een satelliet en begon later Cyborgs te maken genaamd OMAC.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaadbestrijder in Gotham
  • Batwoman/Kate Kane, nicht van Bruce Wayne en ex-militair. Batwoman komt ook voor in de Batcave set van 2019.
  • OMAC, Cyborg gemaakt door Brother Eye voor observatie en confrontatie. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De set begint met de bouw van de Brother Eye satelliet. Deze wordt gebouwd op een 6 x 6 Round Plate. De echte ‘body’ van de satelliet is 8 x 8 studs rond en heeft verschillende uitsteeksels. Binnenin zit een Light-up Brick. Deze kan vanaf de onderkant aangedrukt worden. Vervolgens wordt de Batwing gemaakt. De overgangen van de vleugels naar de cockpit worden gerealiseerd met SNOT technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Brother Eye ziet een beetje makkelijk uit, maar komt overeen met de comics. De satelliet heeft beweegbare ‘armen’ en een studshooter. Vanaf de onderkant is de Light-up Brick te benaderen en zo ligt het oog op van Brother Eye.

De Batwing ziet er goed uit. De kleuren zijn goed toegepast en de vorm is goed gepakt. In de cockpit is genoeg ruimte voor een minifiguur. Onder de vleugels zitten schijnwerpers en aan de voorkant twee studschooters. Allebei zijn goed weggewerkt in de Batwing. Aan de zijkanten zit een grote Batman logo met de “nieuwe” onderdelen.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De 4 x 4 Dish met print is uniek voor deze set. In deze set zit een zakje met 11 Batman gerelateerde onderdelen in Copper. Die zijn ook uniek voor deze set. Uiteinden van de dikke ‘armen’ van Hero Factory Weapon – Blade, Wide, Curved (BL 15362) zit in twee Bionicle sets, een Star Wars Buildable Figure set en in deze set.

Er zitten geen stickers in deze set. De cockpit bevat een paar geprinte Slopes. Brother Eye bevat een geprinte Dish.

Conclusie

Dit is eigenlijk best een leuke set. De Batwing is mooi compact en heeft de vorm goed gepakt. Brother Eye ziet er goed uit en de minifiguren zijn top. Voor een DC Comics fan is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share