76110 – Batman: The Attack of the Talons

76110-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 155
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Dit was een set waar ik mijn twijfels bij had. Dit is typisch een set die je in het echt moet zien en niet de oordeel moet vellen met de informatie van de doos. De Talons waren voor mij onbekend, maar deze werden geïntroduceerd bij de Court Of Owls. De Talon’s zijn huurmoordenaars in dienst van de Court Of Owls.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren en een dier.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaadbestrijder van Gotham. Deze versie van Batman heeft bij een magazine gezeten.
  • Talon, huurmoordenaar van de Court Of Owls. Er zitten twee Talons in deze set en zijn uniek voor deze set.
  • Ace the Bat-hound, een Duitse Herder die werd gevonden door Batman toen zijn baasje was ontvoerd. Ace is uniek voor deze set.

De bouw

De Batcycle is het enige bouwwerk van deze set. De basis voor het voertuig zijn voornamelijk Bricks. Het voertuig is 20 studs lang en 10 studs breed. Aan de voorkant wordt een deel schuin gemonteerd, verder bevat het geen ingewikkelde bouwtechnieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De set zelf ziet er niet slecht uit. Het is alleen te groot voor een minifiguur. Het voelt eerder alsof deze voertuig was gemaakt voor een Technic figuur. De kleuren zijn prima toegepast, alhoewel de gele Brick makkelijk weggewerkt had kunnen worden. Er is genoeg ruimte voor Batman op de Batcycle en aan de zijkant kan Ace meerijden.

In deze set zitten elf bijzondere onderdelen. Deze onderdelen komen in een zakje. Het zijn alle Batman wapens en symbolen in Pearl Gold. Dit is de enige set dat ze in Pearl Gold zijn verschenen.

Er zitten 3 stickers in deze set en dat is vrij acceptabel voor een kleine set als deze.

Conclusie

De minifiguren en Ace zijn fantastisch. De set zelf is iets minder. Het voertuig ziet er wel goed uit, maar het had kleiner gekund. Er hadden meer onderdelen in de omgeving kunnen gaan.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share