76098 – Speed Force Freeze Pursuit (2018)

76098-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 271
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €34,99

Dit vond ik persoonlijk de minst mooie set van de reeks. Ik was wel erg gecharmeerd van de minifiguren in deze set.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Flash/Barry Allen, metahuman met de gave om te kunnen bewegen en vibreren.
  • Reverse Flash/Eobard Thawne, afkomstig van de toekomst naar het verleden gereisd om de Flash uit te schakelen. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Killer Frost/Caitlin Snow, metahuman met de gave om warmte van anderen af te voeren. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Cyborg/Victor Stone, na een ongeluk robotica implantaten gekregen van zijn vader. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Als eerst wordt de sneeuwschuiver van Killer Frost in elkaar gezet. Deze bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en zit snel in elkaar. De helikopter van Cyborg wordt als laatste in elkaar gezet. Er worden wel SNOT Bricks gebruikt, maar het is alleen voor een beetje decoratie aan de helikopter.

Het geheel

De helikopter van Cyborg ziet er goed uit. Het heeft een strak ontwerp en kleuren matchen met de minifiguur. Er is genoeg ruimte in de cockpit voor een minifiguur. Aan de linkerkant is een netschieter en aan de rechterkant zitten twee studshooters. Het is wel vreemd dat er een voertuig wordt gemaakt voor iemand, die elk voertuig kan besturen (als het maar elektronica bevat). Het voertuig is onnodig, maar ziet er zeer goed uit.

De sneeuwschuiver van Killer Frost is eigenlijk gewoon lijp. Dit voertuig is totaal overbodig en ziet er ook niet heel super uit. De kleuren matchen goed met de minifiguur, maar zijn rommelig toegepast. Het voertuig heeft een ijskanon met studshooters en heeft een beweegbare schuiver.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De “X-Wing” Canopy in Trans Black zit naast deze set ook in de Tracker I (75185) en Rock Roader (70589). De Wave Rounded Energy (Power Blast) with Bar Handle in Trans Yellow zit naast deze set ook in The Flash Foil Pack (211904) en The Sanctum Sanctorum Showdown (76108). De 1 x 1 Round Brick met print in Pearl Gold is uniek voor deze reeks Justice League sets.

Conclusie

De set is best leuk eigenlijk, maar de voertuigen zijn onnodig. De helicopter van Cyborg zit heel goed in elkaar en heeft leuke functies. De minifiguren van deze set zijn hartstikke tof. Voor de minifiguren is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share