76096 – Superman & Krypto Team-Up (2018)

76096-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 199
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Dit vond ik wel een bijzondere set. Ik had niet verwacht dat Lobo of Krypto in een set zouden gaan zitten.

De personages

Er zitten twee minifiguren in deze set en een dier.

  • Superman/Clark Kent, laatste zoon van Krypton en journalist bij de Daily Planet.
  • Krypto the Superdog, heeft vergelijkbare krachten als Superman en intellect van een mens. Krypto is uniek voor deze set.
  • Lobo, een alien van Czarnia is een premiejager. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De Kryptonite cel wordt als eerste gemaakt. Dit wordt gebouwd op een 4 x 4 plate met twee consoles aan de zijkanten, die bevestigd zijn op een A-shaped Plate. De cel zelf zijn losse delen. Vervolgens wordt de Speeder gebouwd van Lobo. De Speeder wordt gebouwd op een 2 x 6 Plate en het begint bij de “hoofdmotor”. De zijmotoren worden vervolgens gemaakt. Als laatste wordt het voorstuk gemaakt. Hier en daar zitten SNOT technieken in het bouwwerk.

Het geheel

De Kryptonite cel is best leuk in elkaar gezet. Het is te combineren met de 76097 Luthor Mech Takedown. De kleuren passen goed bij de Mech. Jammer dat de windscreens niet beter afsluiten en niet een minifiguur in kan staan. Het is Kryptonite en dat werkt toch wel tegen Superman. De cel is te openen met een blok. De delen springen dan los.

De Speeder van Lobo is fantastisch. De vormen van de Speeder zijn geweldig. Het heeft beetje een Metal uiterlijk. Onder het zitvlak kan de blok (om de cel mee te openen) opgeborgen worden. De combinatie van de Mudgard en de Flag onderdelen om een opening te maken is een mooie techniek. Toch is de Speeder wel best groot voor een minifiguur, maar het ziet er geweldig uit.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De Trans Bright-Green windscreen zit naast deze set nog in twee sets van Nexo Knights, Twinfector (72002) en Berserker Bomber (72003). De 1 x 1 Round Brick in Pearl Gold met print is uniek voor deze serie Justice League sets.

Er zitten 4 stickers in deze set en dat is best acceptabel.

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. De Speeder zit leuk in elkaar. De minifiguren zijn super. Voor een DC Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share