76083 – Beware The Vulture (2017)

Weer een leuke scene van de film uitgebracht als set. Hier en daar kloppen een paar details niet met de film, maar deze set wilde ik echt hebben.

76083

Jaar van uitgave: 2017
Aantal onderdelen: 375
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €39,99

Weer een leuke scene van de film uitgebracht als set. Hier en daar kloppen een paar details niet met de film, maar deze set wilde ik echt hebben.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
  • Iron Man/Tony Stark, miljonair en hoofd van Stark Industries. Uitvinder van Exo skelet pak en in deze set zit Mark 47. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Vulture/Adrian Toomes, is de leider van een groep criminelen die buitenaardse technologie steelt en gebruikt voor wapens. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • The Shocker/Herman Schultz, lid van de groep van Adrian Toomes. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint bij de bouw van de uitrusting van de Vulture. De uitrusting is vrij groot. De vleugels hebben verschillende buigpunten. De uitrusting bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken. Het is ongeveer 26 studs breed. Vervolgens wordt er een busje gemaakt. Deze is 8 studs breed en 16 studs lang. De zijkanten zijn voornamelijk opgebouwd uit SNOT technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De Vulture ziet er goed uit. Donkergroep is een goede keuze voor de uitrusting. Misschien is de uitrusting een paar studs te breed. De Pentanogal Tiles hebben een hele mooie toevoeging aan de uitrusting. Het heett ook twee studshooters op de bovenkant. Aan de achterkant zitten twee beweegbare motoren.

De bestelbus ziet er goed uit, maar oogt wel wat groot. Verschillende plekken zijn SNOT technieken toegepast om de vormen te pakken. Dit is best goed gelukt. De achterkant kan openklappen en kan er een grote ronde Studshooter naar voren gehaald worden. In de wagen zitten twee voorwerpen aan Clips, de kunnen gecombineerd worden en dan wordt het een wapen. Er zitten nog twee kisten in de laadruimte. In een kist zit een Chitauri Grenade. Er is maar een zitplaats voorin de bestelbus, maar er is genoeg ruimte voor een figuur.

Het klopt niet helemaal met de film. De wagen kan openklappen om een kanon te onthullen, maar in de film wordt de wagen stukgemaakt met de klauwen van de Vulture. De Vulture heeft geen klauwen in deze set. De stickers op de bestelbus laten zien dat er diepe krassen in zitten en dat is wel accuraat met de film.

Conclusie

Dit is echt een leuke set. Niet volledig accuraat, maar wel gebaseerd op een memorabele scene van de film. De Vulture ziet er zeer goed uit. Voor een Marvel Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share