76067 – Lex Luthor Mech Takedown (2018)

76097-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 406
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €39,99

In 2012 was er al een mech met Lex Luthor, maar dat stopte mij niet om deze aan te schaffen. Het zag er visueel fantastisch uit en ook bijzondere minifiguren in deze set. De Justice League wordt alleen maar groter.

De personages

Er zitten 5 minifiguren in deze set. Alle minifiguren zijn uniek voor deze set.

  • Batman/Bruce Wayne, misdaadbestrijder van Gotham, miljardair en eigenaar van Wayne Enterprises.
  • Wonder Woman/Diana Prince, Princes van de Amazones en drager van de titel Wonder Woman.
  • Firestorm/Ronnie Raymond & Martin Stein, door een ongeluk kunnen zij fuseren en worden zij de ‘Nuclear Man’.
  • Cheetah/Barbara Ann Minerva, kan veranderen in een wezen (Cheetah) dat een bewaker is van een oude stam.
  • Lex Luthor, miljardair en eigenaar van LexCorp.

De bouw

De bouw begint bij de jetpack van Batman. Daarna wordt de capsule/cockpit van de Mech in elkaar gezet. Vervolgens wordt de romp van de Mech en de benen in elkaar gezet. Als laatste worden de armen in elkaar gezet. In de romp en armen zitten hier en daar een paar SNOT technieken. Verder bevat het geen ingewikkelde bouwtechnieken en is de set snel in elkaar gezet.

Het geheel

De Jetpack van Batman is wat groot en ongelofelijk grote motoren. Visueel ziet het er goed uit, maar het is wel erg groot.

De Mech van Lex Luthor is fantastich. De kleuren zijn goed gekozen en goed toegepast. De vormen zijn goed gelukt en de benen zien er goed uit dankzij de A-shaped plates. De capsule/cockpit heeft genoeg ruimte voor een minifiguur en de vorm daarvan is super. De combinatie van verschillende windscreens is erg geslaagd. Het is een imposante Mech. Het wapen had een grotere steel mogen hebben, maar verder zijn geen gebreken te vinden. het bevat aan de bovenkant een grote ronddraaiende studshooter. Normaal gesproken is het geen mooie toevoeging. In deze set komt het goed tot zijn recht. De set is te combineren met 76096. De Mech kan de cel op zijn rug dragen.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De Windscreen 6 x 4 x 1 Hexagonal with Bar Handle (BL onderdeel 27262) in Dark Purple zijn uniek voor deze set. De 1 x 1 round Brick met print is uniek voor de Justice League sets van 2018. In deze set zit tweemaal Tail Shuttle (BL onderdeel 6239) in Trans-Bright Green en komt nog in 3 andere sets voor, waarvan 2 sets ook van DC Super Heroes zijn.

In deze set zit een stickervel met 15 stickers allemaal voor extra decoratie in de Mech. Er hadden iets minder stickers in gemogen, maar gelukkig zijn het geen kleine stickers.

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. De mech ziet er zeer goed uit. Articulatie is ook goed. De minifiguren zijn ontzettend divers en fantastisch. Voor een DC Comics liefhebber is dit echt een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share