76056 – Batman: Rescue from Ra’s al Ghul

76056-1

Jaar van uitgave: 2016
Aantal onderdelen: 257
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €34,99

Dit was eigenlijk een set, die ik kocht voor de minifiguren. De film Batman Begins en seizoen 3 van de serie Arrow lieten veel zien van Ra’s al Ghul en daarom wilde ik de set hebben. Ik was ook bekend met de personages door de stripreeks Red Hood and the Outlaws en Batman: Hush.

De personages

In deze set zitten vier minifiguren. Alle minifiguren zijn uniek voor deze set.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaadbestrijder in Gotham.
  • Robin/Damian Wayne, zoon van Talia’s Al Ghul en Bruce Wayne
  • Ra’s al Ghul, leider van de League of Assassins en mentor van Batman.
  • Talia’s al Ghul, dochter van Ra’s al Ghul en moeder van Damian Wayne.

De bouw

De set begint met de bouw van de zandbuggy. Het voertuig is 8 studs breed en 12 studs lang. Vervolgens wordt de schuilplaats van Ra’s al Ghul gemaakt. De bouw van de set gaat snel en de set bevat geen ingewikkelde technieken.

Het geheel

De zandbuggy ziet er goed uit. Het voelt wel onnodig voor Batman om een zandbuggy te hebben. Aan de voorkant zitten twee studshooters. Batman kan er goed in zitten. Toch voelt de voertuig was klein en lomp van wat het kan doen. Aan de achterkant zitten een paar clips om wapens te bevestigen.

De schuilplaats van Ra’s al Ghul valt een beetje tegen. Het bevat een poort met daaraan een Corner Panel, met daaraan een cel en met daaraan een trap. De schuilplaats voelt leeg en kaal aan. Boven de trap zit een hellebaard die kan vallen. Het is een beetje jammer dat deze val niet goed is weggewerkt. Er is ook nog een losse stukje en dat is de Lazerus put. Hierin kan je iemand laten vallen. Op de Corner Panel staat nog een verwijzing naar de relatie tussen Talia en Bruce.

Deze set bevat geen bijzondere onderdelen. Er zitten wel 6 stickers in deze set, maar wordt niet gebruikt op kleine onderdelen. De Demon Head en het paneel zijn leuke stickers om hebben.

Conclusie

Voor de minifiguren is deze set wel een aanrader. Qua bouwervaring is het toch een teleurstelling.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

20 jaar Lowlug

20 jaar Lowlug. Het klinkt als een hele tijd, maar eerlijk gezegd is het voorbij gevlogen. De eerste 11 jaar schreef ik nog jaarlijks een verslag, maar de afgelopen 8 jaar is dat er niet van gekomen. Maar een 20-jarig jubileum, dat vond ik toch wel aanleiding om nog eens wat te schrijven over dit kluppie.
Total
0
Share