76054 – Batman: Scarecrow Harvest of Fear (2016)

76054-1

Jaar van uitgave: 2016
Aantal onderdelen: 563
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €69,99

Dit vond ik wel een bijzondere set. De voertuigen zagen er leuk uit en de minifiguren waren ook bijzonder. Killer Moth zit in deze set en deze personage kwam al voor in de eerste Lego Batman game, maar heeft bijna 10 jaar moeten wachten tot de fysieke Lego vorm.

De personages

Er zitten 5 minifiguren in deze set. Alle minifiguren zijn uniek voor deze set.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaadbestrijder uit Gotham.
  • Blue Beetle/Jaime Reyes, een tiener die bij toeval een Scarabee vond en de nieuwe Blue Beetle werd.
  • Killer Moth/Drury Walker, gewapend de straat op in een pak om de criminelen te helpen ontsnappen van autoriteiten.
  • Scarecrow/Jonathan Crane, professor geobsedeerd door angst. Dit is de derde versie van deze personage in Lego.
  • Farmer, een gewone burger die wordt belaagd door Scarecrow.

De bouw

Als eerst wordt de tractor gemaakt voor de boer. Deze tractor is 10 studs lang en 6 studs breed. Vervolgens wordt de Batcopter gemaakt. Bepaalde delen aan de zijkant en onderkant worden met SNOT technieken gebouwd. De helicopter is 28 studs lang (vleugel onderdeel niet meegerekend) en is 8 studs breed. De maaidorser van Scarecrow wordt als laatste gebouwd. Het begint met het mechanisme aan de voorkant. Aan de zijkanten zitten hier en daar SNOT technieken. Het voertuig is 22 studs lang en 16 studs breed. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De tractor is goed gelukt. Kleuren zijn goed gebruikt en de vorm is goed gepakt. De bars aan de zijkant geven een goede indruk van de leidingen. Er is genoeg ruimte voor een minifiguur en het is mogelijk om iets aan de tractor te koppelen.

De Batcopter oogt best breed. De vormen in de Batcopter zijn goed en maakt het imposant. De staart kan ingedrukt worden en zo gaat aan beide kanten kleppen open met studshooters. In de cockpit is genoeg ruimte voor de minifiguur. De kleurenschema heeft wel wat, maar het is niet direct te koppelen met Batman. Rood of geel in plaats van Blauw was toch beter geweest.

De maaidorser van Scarecrow is fantastisch. De combinatie van zwart, Dark Tan, Dark Brown en DBG werkt goed en de Neon-Trans Green springt er goed uit. Het mechanisme om de maaier te laten draaien is echt fantastisch. Helaas werkt deze alleen als je vooruit rijdt. Aan de zijkant zit een studshooter om een cilinder met gas af te schieten. De minifiguur heeft genoeg plek.

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen.

De 2 x 4 x 6 cilinder in Neon-Trans Green komt in 4 sets voor en allemaal verschillende thema’s. In 2014 kwam het voor het eerst in een set en in 2018 voor het laatst. Het zaagonderdeel (BL onderdeel 41530) komt ook in 4 sets voor. Twee sets zijn van Alpha Team van 2002 en een set van NinjaGo uit 2015. In deze set zit ook de Wedge 6 x 4 Triple Inverted with Connections between 4 Studs (BL onderdeel 4856b) in het blauw en zit naast deze set alleen nog in de Jay’s Storm Fighter (70668).

In deze set zitten 10 stickers. Deze gaan voornamelijk in de maaidorser.

Conclusie

Dit is echt een leuke set. Veel speelfuncties zitten in de voertuigen. Kleurenschema van de Batcopter is duidelijk anders dan bij andere sets. De minifiguren zijn fantastisch in deze set. Voor een DC Comics fan is dit een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share