76041 – The Hydra Fortress Smash

76041-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 405
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €59,99

Deze set was niet overal verkrijgbaar. Deze set heb ik destijds gekocht in Oberhausen samen met de rest van de serie.

De personages

In deze set zitten 5 personages, daarvan zijn 4 minifiguren en 1 daarvan is een ‘bigfig’.

  • Captain America/Steve Rogers, supersoldaat en leider van de Avengers. Deze minifiguur zit in totaal 5 sets.
  • Hydra soldaat, in dienst van Baron Von Strucker van Hydra. Dit figuur draagt bescherming van de Chitauri. Dit minifiguur zit nog in een andere set.
  • Hulk/Bruce Banner, een wetenschapper die kan veranderen in de Hulk. Deze versie van de Hulk zit nog in een andere set.
  • Baron Von Strucker, een hoofd van Hydra in Europa. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Quicksilver/Pietro Maximoff, vrijwilliger voor de experimenten van Baron Von Strucker. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met de tank van Hydra. Deze tank heeft een voertuig/auto basis als onderkant. Hier wordt omheen gebouwd en lijkt onnodig in opbouw. De speelfuncties daarin verklaren dat wel beter. Vervolgens wordt de Hydra basis gemaakt. De bouw gaat vrij snel. Het bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken.

Het geheel

De tank ziet er robuust uit. De combinatie van wit en DBG werkt goed. Interieur voelt onafgemaakt. Op de voorkant kan op de Tile gedrukt worden. Zo komt de bovenkant los. Dit is bedoeld als een speelfunctie voor de Hulk. Op de bovenkant is een treinonderdeel gebruikt en combineert goed met het kanon.

Het fort van Hydra bestaat uit een poort met een toren daaraan vast. Dit is niet helemaal vergelijkbaar met de film, maar leuk dat een locatie is uitgewerkt. De poort kan losgeschoten worden als de Hulk op een van de uitstekende Tiles staat. In de toren staat een container met een openingsfunctie bovenop. Als je met een Super Jumper tegen de schotel aanspringt, dan gaat de container open. Bovenop de toren staat een kanon. Deze kan ook met een Super Jumper omver gehaald worden. Het ziet er visueel prima uit, maar het had beter geweest als de panelen niet in de muur verwerkt zaten. Als er meer kleine onderdelen in zaten, kon er meer nadruk gelegd worden op de textuur van de muren.

In deze set zit een noemenswaardig onderdeel. De Wedge 6 x 4 Cutout (Train Roof) (BL onderdeel 13269) in DBG zit naast deze set nog in een andere set en dat is Ronin R.E.X. (70735) uit 2015.

Er zitten 6 stickers in de set, waarvan er 2 in het fort geplakt worden en 4 op en in de tank. Dat is vrij acceptabel aantal stickers voor een set van deze grootte.

Conclusie

Dit is een leuke toevoeging aan de reeks van Age of Ultron. Het fort ziet er goed uit, maar de grote onderdelen hadden beter vervangen kunnen worden door kleine onderdelen. De tank ziet er goed uit en heeft leuke speelfuncties. Voor een Marvel Comics fan is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share