76040 – Brainiac Attack (2015)

76040-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 179
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €29,99

De hele Justice League lijn was super en deze set was een mooie aanvulling qua personages. Het schip van Brainiac is best iconisch en de vorm is goed gepakt.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Superman/Clark Kent/Kal-El, laatste zoon van Krypton.
  • Supergirl/Kara Danvers/Kara Zor-El, nicht van Kal-El en heeft dezelfde krachten. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Martian Manhunter/J’onn J’onzz, laatste groene Marsman ondergedoken op aarde. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Brainiac/Vril Dox, een buitenaardse androïde met verschillende gaven en uitzonderlijke intelligentie. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het schip van Brainiac is de enige bouwwerk in deze set. Het wordt gebouwd op een achthoekige plate van 10 x 10. De bouw van de set gaat snel. Aan de voorkant zit een SNOT techniek om een deel van de schedel uit te werken. Aan de onderkant zitten tentakels en daar kan het schip goed op blijven staan.

Het geheel

Het schip van Brainiac is heel herkenbaar en goed gelukt. De kleuren zijn mooi toegepast en het heeft een imposant uiterlijk. In de cockpit is genoeg ruimte voor de minifiguur. De tentakels zijn “poseerbaar”. Aan de zijkant zit de bekende krimpstraal. Deze kan met een Super Jumper uit de houder geschoten worden.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De 8 x 8 Dome in Trans Neon-Green is uniek voor deze set. De twee staart onderdelen (BL onderdeel 40378 en 40379) in Flat Silver zijn voor het eerst uitgebracht in Bionicle sets in 2006. BL onderdeel 40379 komt in deze set voor en in de Mummy Museum Mystery  (75900). BL onderdeel 40378 komt naast de twee Bionicle sets alleen in deze set voor.

In deze set zitten 5 stickers. Vier stickers komen op de buitenkant. Deze geven de details in de gebogen delen. Er zit ook een kleine sticker in voor het interieur.

Conclusie

Een herkenbaar ‘iconisch’ schip met een leuke speelfunctie. De figuren in deze set zijn echt fantastisch. Voor een DC Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share