76038 – Attack on Avengers Tower (2015)

76038-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 515
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €69.99

Dit was een set, die ik zo snel mogelijk moest hebben. Super Heroes was al snel gefocust op voertuigen en dan zijn de locaties wel interessant om te hebben.

De personages

In deze set zitten 5 minifiguren.

  • Iron Man/Tony Stark, miljonair en hoofd van Stark Industries. Uitvinder van Exo skelet pak en in deze set zit Mark 43.
  • Thor Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Thor komt in nog een andere set voor.
  • Ultron, in deze film gemaakt door Tony Stark. Dit is de eerste vorm van Ultron in de film. Dit minifiguur is uniek voor deze set
  • Iron Legion, een droid met het uiterlijk van een Iron Man pak. Er zitten twee van de Iron Legion in deze set. Het minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint meteen bij de bouw van de Avengers Tower. Het volledige gebouw staat op 2 keer 6 x 10 plates en twee 6 x 6 Round Corner Plates. Veel grote panelen vormen de rondingen in het gebouw en hier en daar zijn meer grote onderdelen te vinden. De set bevat geen ingewikkelde technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een flinke toren met 3 verdiepingen. De onderste verdieping heeft een brancard. Dit is een referentie naar de behandeling van Hawkeye in de toren in de film. Op dezelfde verdieping staan de Iron Legion klaar op een schuifbaar plateau achter ramen. Deze plateau’s kunnen uitschuiven en dan kunnen de ramen naar beneden geklapt worden. Zo kan de Iron Legion de Avengers Tower verlaten. Op de middelste verdieping staat een tafel met de scepter en daarbij staat een scherm met details over de scepter. Dezelfde verdieping bevat een draaiplateau met aan het plafond bevestigde armen. Dit is een assembleer plaats, waarin de film Ultron zijn eerste ‘lichaam’ bouwde. Op de bovenste verdieping staan drie schermen met daarachter een wapen verstopt. Er zijn een paar zitplekken met een paar glazen. Dit is een referentie naar het feest in de film. Onder de bank zit ook een wapen verstopt. In de spits zit een drone verstopt. Onder het plateau/balkon zitten beweegbare studshooters en het balkon kan omgedraaid worden. Bijzondere speelelement, want het komt niet voor in de film.

De toren ziet er verder goed uit. Kleuren zijn goed gekozen en strak toegepast. Door de grote onderdelen komt het wel wat simpel over.

Er zitten hier geen bijzondere onderdelen in. Het enige noemenswaardige is dat deze set tot 2020 de set was met de meeste Cylinder Quarter 4 x 4 x 6 in trans light blue. In deze set zitten er 6 in. In 2020 is een nieuwe versie van de Avengers Tower met 10 van deze panelen.

In deze set zit een stickervel met 25 stickers. Dat is best veel. Veel stickers worden gebruikt voor computers en voor het uiterlijk van de Avengers Tower. De kleine stickers hadden best opgevangen mogen worden door prints.

Conclusie

Dit is een fantastische set. Een locatie doet het altijd goed in dit thema. Veel referenties naar de film zitten erin en speelfuncties die leuke toevoegingen hebben. De minifiguren zijn fantastisch. Voor een Marvel Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share