76037 – Rhino and Sandman Super Villain Team-up (2015)

Deze set heeft een leuke opzet. Hoewel ik het wel wat klein vond, wilde ik het graag hebben. Deze set liet zien wat er allemaal mogelijk is met de Super Jumper.

76037-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 386
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €49,99

Deze set heeft een leuke opzet. Hoewel ik het wel wat klein vond, wilde ik het graag hebben. Deze set liet zien wat er allemaal mogelijk is met de Super Jumper.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren. Alle minifiguren zijn uniek voor deze set.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
  • Sandman/Flint Marko, is in aanraking gekomen met zand vlak na een nucleair test.
  • Rhino/Aleksei Sytsevich, een voormalig lid van de Russische maffia die verschillende experimenten is ondergaan, gebruikt een pak dat lijkt op een Neushoorn.
  • Iron Spider/Amadeus Cho, een genie die een geavanceerde pak gebruikt voor misdaad bestrijding.

De bouw

Het begint met de bouw van Rhino. Als eerste wordt de romp gemaakt en deze is ruim 6 Bricks hoog. Alle ledematen zitten aan de romp vast met grote kogelgewrichten, verdere articulatie in de ledematen komt door Mixel gewrichten. De kop van de neushoorn zit vast met twee Clips. De bouwplaats bestaat uit twee delen. Deze wordt met grote onderdelen gerealiseerd. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en de bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De Rhino voelt net niet helemaal goed gelukt. De grote kogelgewrichten zorgen ervoor dat de bovenarmen en bovenbenen te groot zijn. Dat combineert niet goed met de Mixel gewrichten. Qua kleuren is het wel geslaagd en er past een minifiguur in het pak. De grootte is goed en de articulatie is ook goed gelukt. In de armen zitten studshooters en dat past er best goed bij.

De bouwplaats is enigszins geslaagd. Het is wel wat klein. Het heeft een deel van een skelet van een gebouw. Deze is blijkbaar nog in aanbouw. Aan de linkerkant zit een grote hand van zand die kan omklappen. Iets meer in de hoek staat een bord op een kleine zandheuvel. Deze kan ook omklappen en zo komen verschillende edelstenen tevoorschijn. Aan de andere kant is er ook een hand van de Sandman en daar schuin achter staat een kraan. Deze kraan had wel iets groter gemogen en het bevat geen cabine. Helemaal aan de voorkant staat een bord, deze kan omklappen en zo komt het web omhoog. Met de Super Jumper kan een net ophoog gehaald worden om de Rhino te stoppen, de Sandman van een verhoging afstoten, Iron Spider uit de klauw redden van Sandman en de edelstenen tevoorschijn halen.

In deze set zit maar een bijzonder onderdeel.

De mechanische armen van de Iron Spider zijn Appendage Bony Small with Bar (BL onderdeel 15064) in Pearl Gold. Dit onderdeel komt nog in een andere set voor en dat is Battle for Ninjago City (70728) uit 2014. In deze set zitten 10 stickers. Een sticker wordt geplakt op een arm van de Rhino. De andere stickers laten zandsporen en gevarensymbolen zien op de bouwplaats.

Conclusie

Er zitten veel leuke speelfuncties in deze set. De Super Jumper wordt in deze set goed gebruikt. De setting is goed, maar het voelt wat klein voor een bouwplaats. Rhino is goed poseerbaar, maar had visueel beter gekund. Voor een Marvel fan is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share