76036 – Carnage’s SHIELD Sky Attack (2015)

Deze set trok al snel mijn aandacht. Een andere Spider-Man, Carnage en een S.H.I.E.L.D. agent in een set en voor maar 15 euro. Dat is niet duur.

001

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 97
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €14,99

Deze set trok al snel mijn aandacht. Een andere Spider-Man, Carnage en een S.H.I.E.L.D. agent in een set en voor maar 15 euro. Dat is niet duur.

De personages

In deze set zitten 3 minifguren. Alle minifiguren zijn uniek voor deze set.

  • Spider-Man/Miles Morales, Spider-Man van een ander/parallel universum is ook gebeten door een radioactieve spin.
  • Carnage/Cletus Kasady, massamoordenaar die in aanraking kwam met een symbiotisch wezen vergelijkbaar met Venom.
  • H.I.E.L.D. agent, piloot van het S.H.I.E.L.D. vliegtuig.

De bouw

Het voertuig wordt gebouwd in vier delen. Het begint bij de ‘romp’ van het vliegtuig. Daaraan kunnen de vleugels met motoren geklikt worden met behulp van Plate Hinges. De cockpit wordt als laatste gemaakt en ook deze zit vast met Plate Hinges. Het vliegtuig is 15 studs lang en 18 studs breed. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en het is vrij snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het vliegtuig heeft verschillende beweegbare delen. De vleugels hebben twee buigpunten. Aan de voorkant zitten twee studshooters. Deze misstaan niet op deze plek. De cockpit heeft genoeg ruimte voor een minifiguur. Achter de minifiguur zit een kluis met extra munitie voor de studshooters. Onder de vleugels zitten clips waar handboeien en een pistool aan vast zitten. De kleurenschema komt overeen met de straaljager van Hulk Helicarrier Breakout (6868) van 2012.

In deze set zit een bijzonder onderdeel. De Plant Vine Seaweed / Appendage Spiked / Bionicle Spine (BL onderdeel 55236) in het rood komt naast deze set nog in een andere set voor en dat is The Black Knight Mech (70326) van Nexo Knights uit 2016.

Conclusie

Dit is een geslaagde set. Geweldige selectie van minifiguren en een vliegtuig met leuke functies en een herkenbaar kleurenschema. Voor een Marvel fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share