76032 – The Avengers Quinjet City Chase (2015)

76032-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 722
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €79,99

Dit is de tweede Quinjet die is uitgebracht. Ik was al bang dat er teveel herhaling zou komen, maar dit is toch duidelijk een andere Quinjet. Ik denk zelfs beter dan de eerste Quinjet.

De personages
In deze set zitten 5 minifiguren.
– Iron Man/Tony Stark, miljonair en hoofd van Stark Industries. Uitvinder van Exo skelet pak en in deze set zit Mark 43.
– Ultron, in deze film gemaakt door Tony Stark. Dit is de derde vorm van Ultron in de film. Dit minifiguur zit ook in de Throne of Ultron.
– Vision, androïde gebouwd door Ultron. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
– Black Widow/Natasha Romanov, een spion van S.H.I.E.L.D. Deze Black Widow zit nog in een
– Captain America/Steve Rogers, supersoldaat en leider van de Avengers. Dit minifiguur zit in totaal 5 sets.

De bouw
Het begint met de bouw van de kleine vrachtwagen. Achterin wordt een capsule geplaatst met Vision daarin. De capsule moet de ‘Wieg’ voorstellen van Dr. Cho. Vervolgens wordt de Quinjet gemaakt. Een kleine technische constructie zit in de Quinjet. In de vleugels zijn delen bevestigd aan een Rigid Hose en veel clips worden gebruikt in de vleugels en ‘kleppen’ van dit toestel. Het bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken.

Het geheel
De kleine vrachtwagen lijkt op het model in de film. Het echte herkenningspunt is de sticker op de zijkant, dat is wel jammer. De achterkant kan “opgeblazen” door op een tile te drukken. De “Wieg” past in de vrachtwagen, maar ook net aan. De vrachtwagen had net iets groter gemogen.

De Quinjet is goed gelukt. De combinatie van wit, LBG en Dark Blue werkt zeer goed. De vorm van het model is goed gepakt en de toepassing van de techniek in de vleugels (vergelijkbaar met de Milano van 2014) geeft een mooie extra vorm aan de vleugels. Bovenop de Quinjet is een 2 x 2 Tile in het zwart. Als hier op gedrukt wordt, dan gaan aan de onderkant een klep open en komt Captain America eruit op de motor. Bovenop zitten twee kleppen. De voorste klep komt bij de luiken onderin en zo kan de motor geplaatst worden. De achterste klep laat meer interieur zien. Het heeft achterop ook een laadklep. In een vleugel kan een minifiguur geplaatst worden aan een touw en deze kan met een knop losgemaakt worden. Zo hangt er een figuur aan de Quinjet. Onder de andere vleugel zit een manoeuvreerbaar kanon. Dit model heeft minder ruimte voor minifguren, maar wel leuke functies.

In deze zitten enkele bijzondere onderdelen. De Transblauwe windscreen (BL onderdeel 45705) zit naast deze set ook in de Hyperspeed Pursuit (5973) en in de Super Hero Airport Battle (75051). In de truck zitten twee grijze deuren (BL onderdeel 60657 en 60658) en deze zitten alleen in de Final Flight of Destiny’s Bounty (70738) en Arctic Outpost (60035).

In deze set zit een stickervel met 18 stickers. Dat is best veel. 2 stickers gaan op de motor. 4 stickers gaan in de vrachtwagen en de rest in de Quinjet.

Conclusie
Deze Quinjet is zeker een verbetering ten opzichte van het vorige model. Geweldige functies zitten in dit model en de kleuren zijn goed gekozen. De grote onderdelen komen ook goed tot zijn recht. Dit is zeker een aanrader en niet alleen voor de Marvel Comics fans.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share