76031 – The Hulk Buster Smash (2015)

76031-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 248
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €34.99

Dit was echt een set, die ik moest hebben. Destijds in de trailer voor de film vond ik het super dat de Hulk Buster werd geïntroduceerd. Een Lego set hiervan was nog beter.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Iron Man/Tony Stark, miljonair en hoofd van Stark Industries. Uitvinder van Exo skelet pak en in deze set zit Mark 45.
  • Ultron Sentry, in deze film gemaakt door Tony Stark. Dit is de tweede vorm van Ultron in de film. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Scarlet Witch/Wanda Maximoff, een vrijwilliger voor experimenten van Baron Von Strucker en tweelingszus van Pietro Maximoff (Quicksilver). Dit figuur is uniek voor deze set.
  • Hulk/Bruce Banner, een wetenschapper die kan veranderen in de Hulk. Deze versie van de Hulk zit nog in een andere set.

De bouw

Als eerst wordt de kooi gemaakt, waarin de Hulk komt te staan. Vervolgens wordt in verschillende fases de Hulk Buster in elkaar gezet. De Hulk Buster maakt veel gebruik van clips en kogelgewrichten. De articulatie is fantastisch in dit bouwwerk. Verder bevat het niet veel ingewikkelde technieken en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

De Hulk Buster ziet er goed uit. Het lijkt wel wat groot ten opzichte van de film. Er zit veel articulatie in de gewrichten en het is makkelijk poseerbaar. Na het recent weer opbouwen vallen toch een aantal zaken op. Het borststuk is stevig, maar ook te groot. Dit had net iets smaller gemogen en de achterkant hadden minder anti studs zichtbaar moeten zijn. De benen hadden iets anders opgebouwd mogen worden. Nu lijkt het een beetje een ‘poephouding’ te hebben. De stukken net aan de zijkant van de grote dome hadden ook weggelaten kunnen worden.

De kooi lijkt niet echt op wat in de film te zien is. Mooi dat de Hulk wel in past. Achterop zit een standaard met een lange Trans Clear bar. Hieraan kan Scarlet Witch bevestigd worden en deze kan omver gebracht worden door een Super Jumper.

Er zitten een paar bijzondere onderdelen in deze set.
De gepinte dome is uniek voor deze set. De Arm Skeleton, Bent with Clips (Horizontal Grip) (BL onderdeel 93609) zit naast deze set nog in twee andere sets. De Dark Red Hero Factory onderdeel zit naast deze set ook nog in 70204 CHI Worriz.

In deze set zitten maar twee stickers, dat valt best mee voor zo’n set.

Conclusie

Leuke set, misschien toch wat ruimte voor verbeteringen met het oog van nu. Leuke en bijzondere minifiguren maken de set mooi compleet. Voor een Marvel Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share