76030 – Hydra Showdown (2015)

76030-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 220
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €19.99

Deze set vond ik persoonlijk een leuke toevoeging. Twee voertuigen van grote organisaties binnen de MCU.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

  • Thor Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Thor komt in nog een andere set voor.
  • Clint Barton/Hawkeye, spion van S.H.I.E.L.D. en bedreven met pijl en boog. Dit minifiguur zit ook in de SHIELD Helicarrier.
  • Hydra soldaat, in dienst van Baron Von Strucker van Hydra. Dit figuur draagt bescherming van de Chitauri. Dit minifiguur zit nog in een andere set.

De bouw

Het begint bij de bouw van de buggy van Hydra. Deze wordt voornamelijk gebouwd op een voertuig basis (BL onderdeel 52036). Dit onderdeel wordt optimaal gebruikt en volledig volgebouwd. De jeep van de Avengers wordt op dezelfde onderdeel opgebouwd, maar is een stuk breder. Deze heeft een aardig formaat. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

De buggy van Hydra ziet er goed uit. De toepassing van de zwarte bars en Black Horse Hitching (BL onderdeel 2397) is goed gelukt. De kanon op de buggy kan makkelijk weggehaald worden. Dit was bedoeld om de Super Jumper te gebruiken om de kanon weg te schieten. De kleuren zijn goed toegepast.

De jeep van de Avengers ziet er zeker goed uit. De jeep lijkt ook goed op de jeep van de film. Er is genoeg ruimte voor een minifiguur om te plaatsen. Bovenop is een kleine ‘turret’ met twee ‘Flick Missiles’. Dit was niet aanwezig in de film, maar het dak was open voor Hawkeye om tegenvuur te leveren. De kleuren zijn mooi toegepast. In het midden hadden een paar DBG onderdelen vervangen mogen worden voor zwart.

De set bevat geen bijzondere onderdelen.

Deze set bevat een stickervel met 3 stickers. Twee stickers worden gebruikt in de jeep van de Avengers en een sticker zit op de voorkant van de buggy van Hydra.

Conclusie

Deze set is zeker een aanrader. Leuke voertuigen en speelfuncties en de figuren zien er fantastisch uit.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share