76029 – Iron Man vs. Ultron (2015)

LEGO-76029

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 90
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €14.99

Ik had geen flauw idee wat dit voor moest stellen. Na al die jaren weet ik het nog steeds niet.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Iron Man/Tony Stark, miljonair en hoofd van Stark Industries. Uitvinder van Exo skelet pak en in deze set zit Mark 45.
  • Ultron Sentry, in deze film gemaakt door Tony Stark. Dit is een voetsoldaat van Ultron. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Ultron Sentry Officer, in deze film gemaakt door Tony Stark. Dit is een officier van Ultron. Dit minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Dit schijnt een dropship te zijn van Ultron, hoewel deze niet in de film voorkomt. Het wordt gebouwd op een 4 x 4 Plate. De dropship is 12 noppen lang en 14 noppen breed. Verschillende minifiguren worden in tweeën op deze dropship geplaatst. De bouw gaat vrij snel en het bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken.

Het geheel

De set oogt rommelig. Dit heeft voor een deel te maken met teveel kleuren in een bouwwerk. Daarnaast als de minifiguren zijn verwijderd van dit bouwwerk, stelt het ook niet veel voor. De minifiguren zijn wel zeer gedetailleerd.

Het bouwwerk bevat Trans Blue, LBG, DBG en Zwart. De Ultron figuren zijn Pearl Dark Gray. Dit zorgt niet voor een juiste match met kleuren. Wel bijzonder dat Lego geprobeerd heeft of minifiguren in een bouwwerk te integreren.

Conclusie

Dit is eigenlijk een matige set. Voor de minifiguren is dit wel een aanrader. Het is een prima ‘army builders’ setje.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share