76028 – Darkseid Invasion (2015)

76028-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 545
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €79.99

Toen deze set uitkwam, wilde ik het zo snel mogelijk hebben. Ik was blij dat Lego Batman meer aan de kant zette en de Justice League erbij haalde.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren en een ‘bigfig’.

  • Superman/Clark Kent/Kal-El, laatste zoon van Krypton. Deze versie van Superman is uniek voor deze set.
  • Cyborg/Victor Stone, een cyborg geworden na een ongeluk. Deze versie van Cyborg zit ook in 71210.
  • Green Arrow/Oliver Queen, miljonair en C.E.O. van Queen Industries. Dit figuur werd ook uitgebracht in een promotieset van Lego Dimensions.
  • Hawkman/Carter Hall, reïncarnatie van een Egyptische prins. In het verleden van Thanagar afgereisd naar Aarde. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Darkseid/Uxas, een ‘New God’ en heerser van Apokolips. Dit is een ‘Bigfig’ en uniek voor deze set.

De bouw

Het begint bij de Hoverboard van Darkseid. Dit zit vrij snel in elkaar. Vervolgens wordt de Javelin van de Justice League in elkaar gezet. Dit begint bij het mechanisme voor de vleugels. Aan de voorkant worden Hinge Plates gebruikt voor de schuine delen. Deze ruimte wordt opgevuld met Plates en Wedge Plates en een minifiguur schild. Dit zit best vernuftig in elkaar. Vervolgens wordt de achterkant afgemaakt en worden de vleugels aan het model bevestigd.

Het geheel

De Javelin van de Justice League ziet er strak uit. Aan de onderkant DBG en aan de bovenkant wit werkt erg goed. De vleugels kunnen naar boven geklapt worden als er op een rode Technic Beam aan de achterkant gedrukt wordt. Net iets daarboven zit een 2 x 4 tile, die opent de witte luiken bovenin als daar op gedrukt wordt. In het voertuig is plaats voor 3 minifiguren en achterin kan een figuur staan op een Super Jumper (alleen als de luiken open zijn). Door het drukken op de rode bal wordt de Super Jumper in gedrukt en kunnen de superhelden springen. Er is genoeg ruimte voor de figuren in het voertuig. De vleugels van Hawkman moeten een beetje gebogen worden, dan past hij er wel in.

Voertuig van Darkseid is iets minder geslaagd. Het is een hoverboard met een groot kanon. Het kanon staat op een kleine Hinge onderdeel. Dit ziet er minder goed uit. Er had een groter onderdeel hieronder gemogen.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen. De Trans Blue Canopy (BL onderdeel 46413) en de DBG Canopy (BL onderdeel 30372) zijn uniek voor deze set. De 2 x 2 dome (BL onderdeel 533) in Flat Silver zit nog in 3 andere sets. Dit onderdeel is voornamelijk uitgebracht in 2014 en 2015 en het zit in een Monkie Kid set (80015) van 2020. In deze set zitten twee Hero Factory onderdelen. Deze onderdelen vormen het kanon op het voertuig van Darkseid. Dit is de enige ‘System’ set, waarin BL onderdeel 98563 zit. De witte minifiguur schild zit naast deze set nog in The Secret Market Place van Elves en in de Trevi Fountain van Architecture.

In deze set zit een stickervel met 12 stickers. Gelukkig zitten er niet veel kleine stickers in. De meeste stickers gaan in de Javelin.

Conclusie

Voor een DC Comics fan is deze set zeker een aanrader. De Javelin en de figuren zijn fantastisch. Voor 80 euro heeft het niet heel veel onderdelen, maar het heeft een leuke bouwervaring.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share