76027 – Black Manta Deep Sea Strike (2015)

76027-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 387
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €49.99

Deze set sprak mij wel aan, omdat het een totaal andere setting had dan andere Super Heroes sets. De eerste set met Black Manta en andere bijzondere figuren.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaad bestrijder uit Gotham. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Robin/Tim Drake, de derde persoon die de mantel van Robin draagt. Tim Drake is de eerste persoon, die de link legde tussen Bruce Wayne en Batman. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Aquaman/Arthur Curry, half Atlantiaan is zoon van koningin Atlanna van Atlantis. Dit minifiguur zat ook in 76000 en 71237.
  • Black Manta/David Hyde, heeft zijn vader verloren door Aquaman en is een gezworen vijand. Dit minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met de Batsub. Het is 30 noppen lang en 6 noppen breed. De voorkant is voornamelijk gevormd door vliegtuigonderdelen. Vervolgens wordt de onderzeeër gemaakt van de Black Manta. Deze wordt in drieën opgebouwd. Hierin zitten 1 x 1 round plates in met Glow in de Dark. Als laatste wordt een kleine tempel gemaakt. In de Batsub zitten een paar SNOT technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Deze set bevat twee onderzeeërs en een kleine tempel. De Batsub is vrij aardig van formaat, maar niet te groot. Aan de achterkant heeft het een staart in de vorm van een vleermuisvleugel. Achter de cockpit zit een kleine waterscooter. Deze zit vast aan een clip. In de cockpit is genoeg ruimte voor een minifiguur. Batman kan gewoon zijn Batarang meenemen het voertuig in. Kleuren zijn ook goed gekozen en goed toegepast.

De onderzeeër van Black Manta ziet er goed uit. De vorm is fantastisch en kleuren zijn goed toegepast. De toevoeging van Glow in de Dark is subtiel. In de cockpit is genoeg ruimte voor een minifiguur. Helaas is geen plek voor de speer van Black Manta. De Black Manta heeft ook nog een haai met geschut. Dit is mooi toegepast.

Het tempel oogt wat klein. Een minifiguur kan met een ketting aan een haak opgehangen worden. Als er een pin wordt losgetrokken, dan valt een stuk van de tempel om en is het minifiguur vrij.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

De zwarte haaienlichaam zit alleen in deze set. De Windscreen 4 x 4 x 4 2/3 with Bar Handle in Trans Neon Orange is uniek voor deze set.

Er zit een stickervel in deze set met 7 stickers. Deze zijn voornamelijk voor de onderzeeër van de Black Manta.

Conclusie

Dit is een leuke set met goed gelukte onderzeeërs. De minifiguren zijn fantastisch. De Tempel had net iets groter gemogen. Voor een DC Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share