76026 – Gorilla Grodd Goes Bananas (2015)

76026-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 347
Aantal minifiguren: 6
Oorspronkelijke adviesprijs: €59.99

Dit was wel een bijzondere set. Veel unieke personages en voornamelijk tegenstanders van de Flash in een set. Een Invisible Jet die er goed uit zag. Deze set moest ik gewoon hebben.

De personages

Er zitten 5 minifiguren en een ‘bigfig’ in deze set. Een aantal figuren zijn uniek voor deze set.

  • The Flash/Barry Allen, forensisch onderzoeker die zijn gaven heeft gekregen door een ongeluk met een Particle Accelerator. Dit minifiguur zat eerder in 76012.
  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaad bestrijder uit Gotham. Dit minifiguur zat in totaal 4 sets.
  • Wonder Woman/Diana Prince, gemaakt van klei en tot leven gebracht door Zeus. Deze outfit is gebaseerd op de New 52. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Captain Cold/Leonard Snart, leider van de “Rogues” en een tegenstander van the Flash. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Truck Driver, een gewone burger in dienst bij een bananenverhandelaar. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Gorilla Grodd, een ‘Bigfig’ is een gorilla met telepathische krachten en tegenstander van the Flash.

De bouw

Het begint met de bouw van de bananentruck. Dit voertuig is 4 noppen breed en bestaat uit twee delen. De bovenkant en achterkant zit alleen vast aan het voorruit. Vervolgens wordt de Invisible Jet gebouwd. Deze heeft een witte onderkant met een LBG tussen laag en bovenop Trans Clear. Als laatste wordt de Batmech gemaakt. De bouw gaat vrij snel. Hier en daar zitten SNOT technieken.

Het geheel

Het is een set met veel diversiteit. Verschillende voertuigen en personages komen hier samen. De Invisible Jet is het hoogtepunt van deze set. De vorm is goed gelukt en de kleuren zijn goed gekozen om iets onzichtbaars te illustreren. Er is genoeg ruimte in de cockpit voor een minifiguur. Het wapen van Wonder Woman moet wel op schoot liggen, daar is geen aparte plek voor. In de vleugels zitten twee spring loaded shooters. Deze hadden beter onder de 1 x 2 Trans Clear bricks kunnen zitten. Dan valt DBG niet zo op.

De Truck is best leuk gebouwd. Het bestaat uit twee delen, zodat Gorilla Grodd deze in tweeën kan breken. Een neutrale partij in een Super Heroes set zorgt voor meer dynamiek. Dat is hier goed terug te vinden.

De Batmech is toch het minpunt. Het is een mech met een open cockpit. De opbouw van de voeten en de benen zijn best goed gelukt. Articulatie is best redelijk. De rechterarm bevat een netkanon en de linkerarm een hand. De cockpit heeft veel ruimte voor een minifiguur op een Super Jumper. Deze kan vast gezet worden door een 1 x 2 x 1 panel op een modified plate bevestigd aan Droid armpjes. Het is ook mogelijk om een minifiguur af te schieten vanaf de mech. Integratie van de Super Jumper is goed gelukt, maar qua uiterlijk is het toch minder.

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set.

De wedge plate 4 x 4 (BL onderdeel 43719) in Trans Clear zit naast deze set ook in Kanan’s Speeder Bike (75141) uit 2016. De Tail Shuttle (BL onderdeel 6239) in Trans Clear zit naast deze set ook in de Eclipso Dark Palace (41239) uit 2017, net als de Tail 12 x 2 x 5 in Trans Clear. De Zwarte Large Figure Chest Armor met het Batman logo in het zwart is uniek voor deze set.

In deze set zitten 5 stickers. Dit zijn voornamelijk kleine stickers voor op Tiles en autodeuren.

Conclusie

Een leuke dynamische set met een rare Batmech. De minifiguren en functies zijn fantastisch. Voor een DC Comics fan is dit zeker een aanrader. Qua minifiguren sluit deze mooi aan bij de Darkseid Invasion.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share