76025 – Green Lantern vs. Sinestro (2015)

76025-1

Jaar van uitgave: 2015
Aantal onderdelen: 174
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €19,99

De hele reeks wilde ik snel hebben en deze set liet net wat meer zien van Green Lantern. De Green Lantern was voorheen alleen uitgebracht als Comic Con Exclusieve figuur.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren. Alle figuren zijn uniek voor deze set.

  • Batman/Bruce Wayne, miljardair en misdaadbestrijder in Gotham. Batman heeft in deze set een ruimtepak.
  • Green Lantern/Hal Jordan, piloot en eerste mens die aansloot bij de Green Lantern Corps.
  • Thaal Sinestro, oud leermeester van Hal Jordan en heeft binnen het emotionele spectrum een nieuwe corps opgericht.

De bouw

Het begint met de bouw van cel. Hierin wordt de lantaarn van de Green Lantern in opgesloten. Vervolgens wordt de fighter van de Green lantern gebouwd. Deze bevat hier en daar SNOT technieken. De bouw gaat vrij snel en de set zit vrij snel in elkaar.

Het geheel

De cel is leuk ontworpen. De cel zit dicht door een Technic axle met stud, die tussen de 4 studs op de voorste deel zit. Als iets tegen de Dish aankomt, dan gaat de cel open. Dit is een speelfunctie die bedoeld is voor de Super Jumper. Het is best effectief en de cel ziet er aardig uit.

De Fighter van de Green Lantern ziet er goed uit. Kleuren zijn goed gekozen en goed toegepast. De uitlaat kan een stukje naar links en naar rechts draaien om de pijlen van de Spring Loaded Shooters weg te schieten. Dit is heel mooi weggewerkt. De voorkant is gebouwd met curved slopes op zijn zij en dat werkt goed voor de vorm. In de cockpit is genoeg ruimte voor een minifiguur. Het is alleen een beetje onnodig dat de Green Lantern een Fighter heeft. Green Lantern kan namelijk zelf vliegen.

De jetpack van Batman is simpel en effectief. Batman heeft twee vleugel setjes. Een waarbij de vleugels zijn ingeklapt en de ander dat de vleugels zijn gespreid.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De geprinte wedge en disc zijn uniek voor deze set. De 1 x 6 curved slope in Trans Bright Green komt naast deze set nog in 3 andere sets voor. Het wapen van Sinestro zit nog in twee andere sets van NinjaGo Rebooted. De canopy in Trans-Neon Green komt ook nog voor in een Ultra Agents set (70163).

Er zitten geen stickers in deze set en dat is een grote pluspunt.

Conclusie

Dit is een fantastische set, maar Green Lantern heeft eigenlijk geen voertuig nodig. Voor een DC Comics fan is dit zeker een aanrader. Deze set is voor Space fans ook wel interessant.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share