76021 – The Milano Spaceship Rescue (2014)

76021-1

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 665
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €79.99

Dit was een set, die ik direct wilde hebben. De vorm en kleuren spraken enorm aan en toen ik het schip in elkaar zette, was ik verrast met de technieken in deze set.

De personages

Deze set heeft 5 minifiguren.

–          Peter Quill/Star-Lord, hoort bij de Ravagers. Hij is op jonge leeftijd ontvoerd door Yondu Udonta.              Dit minifiguur is uniek voor deze set.
–          Gamora, geadopteerde dochter van Thanos. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
–          Drax the Destroyer, een alien geobsedeerd door wraakgevoelens. Dit minifiguur is uniek voor deze              set.
–          Ronan the Accuser, leider van een groep fanatiekelingen en afkomstig van de Kree. Dit minifiguur                is uniek voor deze set.
–          Sakaaran Soldaat, van origine van de afvalplaneet Sakaar maar is in dienst van Ronan. Dit                              minifiguur zit in elke set van de Guardians of the Galaxy lijn.

De bouw

De set begint met de bouw van de Necrocraft. Dit voertuig is groter dan de Necrocraft van Starblaster Showdown (79019). Vervolgens wordt de Milano opgebouwd. Deze wordt in verschillende delen opgebouwd. De romp wordt eerst opgebouwd en vervolgens de vleugels. De Overkapping gaat er als laatste op. Aan de voorkant zitten een paar delen geSNOT. Bij de voorkant wordt ook gebruik gemaakt van hinge platen om schuine hoeken te creëren.

Het geheel

De Necrocraft ziet er goed uit. Kleuren komen goed tot zijn recht en het komt goed overeen met de film. De LBG stuk van de Spring Loaded Shooter is een beetje uit de toon, maar verder ziet het er goed uit. De minifiguur heeft genoeg ruimte in de cockpit. Er is alleen geen plek voor het wapen. Dat moet dan op schoot liggen.

De Milano ziet er zeer goed uit. De vorm van het voertuig is zeer goed gelukt. De kleuren zijn goed gekozen en combineren heel mooi. Aan de voorkant kan 1 iemand zitten. Vlak daarachter is er plaats voor twee minifiguren. Helemaal achterin is ook nog plaats voor minifiguren om te staan. Alle leden van de Guardians kunnen er in (op Groot na). Aan de zijkanten zijn verschillende clips om wapens aan te bevestigen. De schuine hoeken zijn goed uitgevoerd in de voorkant van het schip. De SNOT delen sluiten prima aan. De uitstekende vleugels kunnen bewegen. In de vleugels zitten delen bevestigd aan een Rigid Hose. Dit sluit goed aan de wedge plates.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De Flat Silver Technic panels in deze set zijn uniek voor deze set. De Trans Light Blue Canopy aan de voorkant en de 8 x 8 wedge plates in het blauw zijn ook uniek voor deze set. De Wedge, Plate 4 x 9 with Stud Notches (BL onderdeel 14181) zit naast deze set nog in twee andere sets. De Dish 6 x 6 Inverted (Radar) Webbed – Type 2 (underside attachment positions at 90 degrees) (BL onderdeel 4285b) zit naast deze set ook in twee andere sets. Dit is de enige ‘System’ set met grote Bionicle Wings (BL onderdeel 60935). De geprinte 2 x 2 LBG tile (BL onderdeel 3068bpb0378) zit voornamelijk in Star Wars en Nexo Knights sets, maar dit is de enige Super Heroes set waar het onderdeel in zit.

In deze set zit een stickervel met 12 stickers. De meeste stickers gaan op Curved Slopes en Technic Panels. Voor de grootte van de set valt de hoeveelheid stickers wel mee.

Conclusie

Deze set is zeker een aanrader. De vormen, technieken en de bouwervaring zijn fantastisch. De minifiguren zijn super.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Augustus 2021, moc van de maand!

Ja, we zijn laat met de MOC van de maand! Is daar een excuus voor? Misschien wel, iets met drukke werkzaamheden, vakanties etc. Hadden we dan stress voor het maken van een keuze? Nee, niet echt. Deze maand zetten we als MOC van de maand een GBC in de schijnwerpers! NDL is de maker, we zijn onder de indruk van de onderdelen die hij heeft gebruikt. Wanneer je naar zijn MOC kijkt valt gelijk op dat alles bijzonder strak is afgewerkt.
Total
0
Share