76020 – Knowhere Escape Mission (2014)

76020

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 433
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €49,99

Deze set had leuke karakters, maar was niet duidelijk wat het precies moest voorstellen. Na het zien van de film was wel duidelijk in welke setting dit hoorde.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren en een brickbuild figuur.

  • Rocket Raccoon, een wasbeer met cyberimplantaten. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Nebula, dochter van Thanos. Ze heeft veel cyberimplantaten om haar te verbeteren. Ze is uniek voor deze set.
  • Sakaaran Soldaat, van origine van de afvalplaneet Sakaar maar is in dienst van Ronan. Dit minifiguur zit in elke set van de Guardians of the Galaxy lijn.
  • Groot, de plantachtige alien die vaak te vinden is bij Rocket Raccoon. Groot is opgebouwd uit 72 onderdelen. Groot is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met de bouw van groot. Hierin zitten een aantal baljoints/Mixel joints voor de ledematen. De benen bevatten SNOT technieken. Vervolgens wordt er een chemicaliënreservoir gemaakt. In boekje 2 wordt eerst een mijnvoertuig gebouwd. Hierin zitten een aantal SNOT technieken om de rondingen goed in te krijgen. Het sluit af met een stellage, dat aan het chemicaliënreservoir geklikt kan worden. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een mijn ‘pod’ met een stuk van de plek Knowhere. Knowhere was een Celestial en nu is het alleen nog het hoofd van een Celestial waar organisch materiaal wordt gewonnen. Het is een stelling met daaraan een chemicaliënreservoir. De stelling komt niet voor in de film (niet echt groot in beeld), maar het chemicaliënreservoir wel. De stelling kan omvallen als op de dish wordt gedrukt.

Er is een kleine kanon voor de Sakaaran soldaat. Deze kanon lijkt goed op de kanon in de film. Deze werd echter niet op Knowhere geïnstalleerd, maar op Morag.

De ‘pod’ ziet er goed uit. Dark Azure werkt goed bij dit bouwwerk. In de pod is ruimte voor een minifiguur en ook voor een minifiguur met korte beentjes. De voorkant en de bovenkant kunnen open klappen om makkelijk een figuur te plaatsen. Aan de achterkant zitten 1 x 1 round brick achter een curved canopy. Aan de voorkant zitten twee klauwen. Deze kunnen roteren, maar hebben verder geen articulatie.

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set.

Het hoofd van Groot is uniek voor deze set. Kleine katapult onderdeel in Flat Silver is ook uniek voor deze set. De 2 x 4 x 2/3 Curved Slope in Dark Azure zit naast deze set nog in twee andere sets (70008 en 70709).

Er zitten 11 stickers in deze set en daarvan gaan er 2 niet op een Curved Slope. Sommige stickers zijn wat klein en hadden beter een print kunnen zijn.

Conclusie

Dit is best een leuke set met leuke personages. De mijn ‘pod’ is best leuk in elkaar gezet. De stelling is wat vreemd, maar wel met leuke speelmogelijkheden. Voor een Marvel fan is dit zeker een aanrader. Groot zit hierin, dan is het sowieso een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share