76019 – Starblaster Showdown (2014)

76019

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 196
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Dit was een set waar ik veel van wilde. De Nova Corps zat hierin en een Necrocraft. Dit was een mooie ‘army builder’ set, waar ik een paar van heb bemachtigd. Laatst heb ik de set opnieuw gebouwd na het zien van de film.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

  • Peter Quill/Star-Lord, hoort bij de Ravagers. Hij is op jonge leeftijd ontvoerd door Yondu Udonta. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Nova Corps Officer, een generieke officier van de Nova Corps. Nova Corps is een politiekorps op Xandar. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Sakaaran Soldaat, van origine van de afvalplaneet Sakaar maar is in dienst van Ronan. Dit minifiguur zit in elke set van de Guardians of the Galaxy lijn.

De bouw

Het begint met de bouw van de Nova Corps Starblaser. Het begint met een cockpit onderdeel waarin 2 x 2 bricks met Technic pin worden in geklikt. Vervolgens wordt de hele cockpit opgebouwd en de motor met de stervorm wordt er later bevestigd met behulp van een kruis-as. Vervolgens wordt de Necrocraft gemaakt. Deze is iets smaller en kleiner. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set. De bouw gaat vrij snel.

Het geheel

Het zijn twee voertuigen in een set. De Starblaster van de Nova Corps is een vrij uniek model. Kleuren zijn ook vrij goed toegepast en het voertuig heeft genoeg ruimte in de cockpit voor een minifiguur. De ster kan naar achteren buigen om een inktvisachtige vorm te krijgen. Op de grote punten zitten 1 x 4 tiles met een sticker daarop.

De Necrocraft is smaller, maar heeft nog genoeg ruimte voor de minifiguur. Het wapen van de minifiguur is minder plek voor, maar het past nog wel in het voertuig. Het voertuig heeft een donkere kleurenschema met DBG en Dark Red en een beetje zwart. Dit werkt best goed. De Necrocraft heeft een paar smalle vleugels die schuin omhoog steken. Deze kunnen weggedraaid worden.

Star-Lord heeft een paar Round Bricks in transparant geel onder zijn voeten voor de uitlaten van zijn rocket packs. Of de verhoudingen tussen de voertuigen kloppen, is niet zeker. De Necrocraft hoort wel iets groter te zijn. De voertuigen lijken goed op wat er in de film te zien is.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

Het wapen van de Sakaaran Soldaat is uniek voor de Guardians of the Galaxy lijn. Het onderdeel voor de cockpit (BL onderdeel 42021) in Dark Blue zit naast deze set nog in een andere set (76059).

In deze set zitten 10 stickers, waarvan er 7 worden gebruikt in de Starblaster en de andere 3 in de Necrocraft.

Conclusie

De voertuigen zien er goed uit en lijken op de voertuigen in de film. Voor een Marvel fan is dit zeker een aanrader en voor een Space fan ook wel.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share