76016 – Spider- Helicopter Rescue (2014)

Toen deze uitkwam vond ik het wel wat hebben. Het was wel gewoon vreemd dat er groot voertuig wordt uitgebracht voor een held, die dat niet nodig heeft.

76016-1

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 299
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €49,99

Toen deze uitkwam vond ik het wel wat hebben. Het was wel gewoon vreemd dat er groot voertuig wordt uitgebracht voor een held, die dat niet nodig heeft.

De personages

In deze set zitten 3 minfiguren en een ‘Bigfig’.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
  • Mary Jane Watson, vriendin van Peter Parker en in deze set misschien wel een fan van Spider-Man (afgaand op het T-Shirt). Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Power Man/Luke Cage, heeft door een experiment een zeer sterke en ondoordringbare huid gekregen. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Green Goblin/Norman Osborn, is in deze set een Bigfig. Norman is hoofd van Oscorp. Deze Bigfig is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met de bouw van de Glider van de Green Goblin. Deze bestaat uit drie delen die gekoppeld zijn met Technic Connectors. De Glider is 9 studs lang en 16 studs breed. Vervolgens wordt de helikopter gemaakt. Deze bevat in de staart een SNOT techniek. De helikopter is 35 studs lang en 12 studs breed met de rotoren aan de zijkanten niet meegerekend. De set bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en het zit vrij snel in elkaar.

Het geheel

Het is een helikopter volledig in de kleuren van Spider-Man. De helikopter bevat twee rotoren aan de zijkanten en heeft een grote propeller bovenop. Vermoedelijk ingericht om snel te kunnen maneuvreren. Aan de zijkanten zitten ook een netschieter en een aantal Flick Missiles. In de cockpit is genoeg ruimte voor een minifiguur en vlak achter de cockpit is een ruimte voor Spider-Man om in te staan. In die ruimte kan Spider-Man een web bevestigen aan een jumper en door een Technic as in te drukken, wordt Spider-Man de ruimte uitgeduwd en slingert hij aan een web onder de helikopter.

De Glider van de Green Goblin is vrij fors. Deze heeft een kromming door Technic Connectors. Aan beide kanten zitten Flick Missiles.  Qua kleuren heeft het een industrieel uiterlijk en past goed met de verwijzing naar Oscorp. Het is best vreemd om de Green Goblin als een Bigfig in deze set te zien. Rhino was toepasselijker geweest.

In deze set zitten geen bijzondere onderdelen. Er zitten 8 stickers in deze set. Drie stickers komen op de Glider en 5 op de helikopter

Conclusie

Deze set ziet er visueel niet slecht uit. Alleen er zijn bijzondere keuzes gemaakt, een helikopter voor Spider-Man, Bigfig als Green Goblin om er een paar te noemen. Voor de paar bijzondere figuren kan deze set een aanrader zijn.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share