76015 – Doc Ock Truck Heist (2014)

Deze set trok wel mijn aandacht. De truck zag er aardig uit en een nieuwe versie van Doc Ock zit in deze set.

76015-1

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 237
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Deze set trok wel mijn aandacht. De truck zag er aardig uit en een nieuwe versie van Doc Ock zit in deze set.

De personages

In deze set zitten drie minifiguren.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
  • Doc Ock/Dr. Otto Gunther Octavius, door een explosie op het lab zijn de mechanische armen (die bedoeld waren om met gevaarlijke stoffen te werken) verbonden aan zijn lichaam. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Guard, bestuurder van het geldtransport. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Er wordt eerst een stukje trottoir gemaakt. Vervolgens wordt de geldtransport gemaakt. Deze is 6 studs breed en 19 studs lang. Aan de voorkant wordt een deel met een SNOT techniek bevestigd. Verder bevat de set geen ingewikkelde technieken en de set is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het stuk trottoir is alleen maar bedoeld om Spider-Man af te schieten met een web. Qua bouw had het muurtje iet overtuigender kunnen zijn.

De geldtransport ziet er goed uit. Leuke combinatie aan kleuren zit in deze set. Er is genoeg ruimte voor een minifiguur achter het stuur en achterin de truck zitten 4 kluizen. In iedere kluis zit een kristal, edelsteen of een briefje van honderd. Achterop steekt een Tile uit. Als hierop wordt gedrukt, schieten de kluizen uit de wagen. Door deze speelfunctie heeft de geldtransport aan de achterkant geen deuren.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

De Panel 1 x 4 x 3 with Side Supports in groen zit naast deze set nog in twee andere sets (Grand Prix Truck uit 2013 en Jungle Rescue Base uit 2014). Dit onderdeel is niet meer uitgebracht sinds 2014. De Windscreen 2 x 6 x 2 Train (BL onderdeel 13760) in het groen komt ook nog in twee andere sets voor (Cargo Train uit 2018 en Vulture’s Truck Robbery uit 2020). In deze set zitten 5 stickers.

Conclusie

De set heeft leuke speelfuncties. De geldtransport ziet er goed uit en minifigurenselectie is logisch in deze set. Het stukje trottoir geeft extra speelmogelijkheden, maar had visueel beter uit mogen zien. Voor een Marvel Comics fan is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share