76014 – Spider-Trike vs. Electro (2014)

76014-1

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 70
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €14,99 

Ik heb vrij recent de Ultimate Spider-Man sets gemaakt. Het was wel weer leuk om deze na 7 jaar weer te bouwen. Deze set is eigenlijk best hilarisch, als je bedenkt hoe slecht dit is.

De personages

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
  • Electro/Maxwell Dillon, heeft de gave om veel elektriciteit op te wekken tot ongeveer een miljoen volt. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met een kleine standaard voor Electro met bliksemschichten aan de onderkant. Daarna wordt de Trike gemaakt. De basis van de Trike is 2 x 6 studs. Hier wordt op uitgebouwd. De Trike is 13 studs lang en 10 studs breed. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en het is vrij snel in elkaar gezet.

Het geheel

De standaard van Electro is wel grappig gemaakt. Het een oppervlak van 2 x 2 met twee Jumpers om een minifiguur onder te zetten. Aan de onderkant zit een Technic pin om een Connector met vier Clips aan te klikken. Aan de clips zitten bliksemschichten. Dit kan rond draaien en heeft een leuk visueel effect.

De Trike is de grootste teleurstelling van deze set. Het voertuig is eigenlijk te groot en heeft niet echt het uiterlijk van een echte Trike. Daarnaast is het overbodig voor Spider-Man om een voertuig te hebben. De Trike heeft twee Flick Missiles en het bovendeel kan naar voren klappen. Ik denk dat als de Trike ergens tegenop rijdt, dat dan Spider-Man wordt afgeschoten.

Deze set bevat geen bijzondere onderdelen. Het bevat een sticker en deze komt een Curved Slope.

Dit is de enige set met Electro en een scene was beter geweest voor deze minifiguur. Een stuk van een elektriciteitscentrale of een stuk straat dat aansluit op Doc Ock Truck Heist (76015) was veel beter geweest.

Conclusie

Dit is gewoon de slechtste Super Heroes set ooit. Voor de minifiguren is het misschien nog leuk om aan te schaffen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share