7419 – Dragon Fortress (2003)

7419

Jaar van uitgave: 2003
Aantal onderdelen: 732
Aantal minifiguren: 9
Oorspronkelijke adviesprijs: €100,00

De personages

In deze set zitten 9 minfiguren.

  • Johnny Thunder, avonturier. Hij draagt dezelfde outfit als bij Dino Island en de woestijn thema van Adventurers. Het gezicht is wel een andere print.
  • Kilroy, archeoloog. Hij draagt dezelfde outfit als bij Dino Island en de woestijn thema van Adventurers.
  • Miss Pippin Reed, journalist. Zij is uniek voor deze set.
  • Jing Lee the Wanderer, vrijheidsstrijder. Zij is uniek voor deze set.
  • Lord Sam Sinister, verzamelaar van oudheden. Deze personage is uniek voor de Orient Expedition serie.
  • Emperor Chang Wu, heerser van het Chinese rijk. Deze personage is uniek voor deze set.
  • Dragon Fortress Guard, wachters. Er zitten twee van deze figuren in deze set. Deze figuren komen ook voor in Emperor’s Ship (7416).
  • Dragon Fortress Guardian, standbeeld. Dit minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De bouw begint met de halftrack wagen. Deze wordt gebouwd op een 2 x 10 brick. De bouw gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde technieken in dit voertuig. Vervolgens wordt het fort gebouwd. Deze wordt gebouwd op een raised baseplate met een oppervlak van 32 x 48. Deze type raised base plate zorgt ervoor dat modules los gebouwd kunnen worden en dat deze toegevoegd worden. De bouw gaat vrij snel. Er zitten geen ingewikkelde technieken in het fort.

Het geheel

Het is een vrij imposant gebouw. Het heeft een brede trap aan de voorkant naar de troonzaal. De troonzaal is gebouwd op een 10 x 24 brick. De troonzaal heeft niet veel invulling op een typisch Aziatische troon na. Aan de voorkant zijn twee wachtposten gebouwd op 8 x 8 bricks. Een wachtpost heeft een katapult en de ander heeft een ton met vuurpijlen. Aan de achterkant zitten twee huisjes met een ontkoppelingsmechanisme voor een deel in het lage stuk van de baseplate. Achterin (achter twee deuren) zitten twee gouden sleutels en een standbeeld. Dit deel is los te koppelen en geeft toegang tot de gouden draak onderin. De troonzaal staat op een verhoging en van de aan alle kanten zijn er kleine trappetjes, die naar de lagere delen gaan. Bovenop de troonzaal zit een ruimte met verschillende vallen. De kleuren in dit gebouw zijn goed toegepast. Dit geeft een traditioneel Chinees sfeertje aan de set. Het enige minpunt zijn de hoeveelheid grote onderdelen in dit gebouw.

De halftrack wagen heeft achterin een kantelpunt. Hierdoor kan er makkelijk over hobbelige ondergronden gereden worden. De kleuren zijn ook vrij eenduidig en visueel ziet het er goed uit.

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set.

De draak is uniek voor deze set. De armen en de transparant rode vleugels zijn niet uniek voor deze set. De gouden helm, Dark Gray Pane for Window 1 x 2 x 2 2/3 Twisted Bar with Rounded Top (BL onderdeel 30045), Plastic vlaggen (BL onderdeel 105608), 2 x 2 inverted slope in Sand Green en de 2 x 2 tile met schatkaart print zijn uniek voor deze set. De bruine Fences van 1 x 4 x 1 komt in 1 andere set voor en dat is Quality Quidditch Supplies (4719). De 2 x 2 cone in Tan zit naast deze set alleen nog in  The Tumbler: Joker’s Ice Cream Surprise (7888). De Sand Green Slope, Curved 2 x 2 x 1 Double with Two Studs is na 17 jaar weer uitgebracht in The Child (75318). De gouden bovenkaak van een draak werd in 2004 nog gebruikt in een aanvalstoren van Knights Kingdom.

Het spel

In deze set zitten ook stukken (letterlijk puzzelstukken) en kaarten in voor een spel. De laatste bladzijden van het instructieboekje staan de spelregels in verschillende talen beschreven. Verschillende karakters kunnen gespeeld worden. Iedere personage en gebruiksvoorwerp heeft een kaart met een bepaalde score erop. Een personage heeft een score bij sterkte, snelheid en geluk. Voorwerpen hebben alleen een score van geluk, sterkte of snelheid. Ieder voorwerp die jouw karakter heeft, telt de score op bij jouw personage en om duels te winnen of om vallen/uitdagingen te overkomen moet je rollen om boven een waarde te komen van jouw obstakel/tegenstander. Degene die als eerst bij de gouden draak komt, die heeft gewonnen.

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. Visueel ziet het er goed uit, qua functies en speelbaarheid is dit een geweldige set. De figuren laten veel diversiteit zien en het spel is leuk in elkaar gezet. Dit is de beste set op deze type raised baseplate. Er zitten wel veel grote onderdelen in. Voor een Adventurers is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share