7418 – Scorpion Palace (2003

7418-1

Jaar van uitgave: 2003
Aantal onderdelen: 341
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €60,00

Deze set vond ik destijds veel te duur. Op een gegeven moment lag het in de opruiming bij de Intertoys voor 30 euro en toen heb ik de set meegenomen.

De personages

In deze set zitten 5 personages in deze set.

  • Johnny Thunder in jungle outfit, deze komt ook voor in de Jungle River (7410)
  • Kilroy in jungle outfit, deze is uniek voor deze set.
  • Maharadja Lallu, heerser van een stuk van India en handlanger van Lord Sam Sinister. Maharadja Lallu is uniek voor deze set.
  • Lord Sam Sinister
  • Palace Guard, handlanger van Maharadja Lallu en is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint bij de olifant. Deze wordt eerst opgebouwd. Daar wordt een zadel opgebouwd met overkapping. Er is plaats voor Johnny Thunder en Dr. Kilroy bovenop de olifant. Daarna wordt het paleis gebouwd. Deze wordt gebouwd op een 16 x 32 grondplaat en een 16 x 16 grondplaat. Veel bricks van 5 hoog zitten in deze set en 1 x 1 supports van 6 hoog zitten in deze set. De set bevat geen ingewikkelde technieken en zit snel in elkaar.

Het geheel

Het is een groot paleis. Kleuren zijn subtiel gebruikt en de combinatie van wit, donkerblauw en Dark Orange werkt goed. Het bevat veel ruimte voor de figuren binnen in te plaatsen en te bewegen. Dat is ook beetje een minpunt. Het paleis heeft niet veel invulling. Dat had iets meer mogen zijn. Het mechanisme voor de bal werkt uitstekend. Door een schaar van de schorpioen weg te duwen, valt de bal op het rails en rolt zo naar je toe.

De set oogt te open en beetje leeg. Het voelt soms net alsof alleen het skelet van het gebouw staat, maar geen invulling heeft. De olifant ziet er goed uit. De zadel is goed gelukt met een inverted 4 x 6 slope. Door dit grote onderdeel kunnen er twee minifiguren op de olifant zitten en is er plek voor gereedschap en bagage.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

Alle onderdelen van de olifant zijn uniek voor deze set. De gouden schild, schatkaart met print van India, 1 x 6 x 2 witte boog met print, Dark Gray Duplo bal, witte 3 x 3 dish met print en witte “Onion Dome” zijn uniek voor deze set. De gele en Light Gray Scimitar zitten alleen in de Orient Expedition sets.

Het spel

In deze set zitten ook stukken (letterlijk puzzelstukken) en kaarten in voor een spel. De laatste bladzijden van het instructieboekje staan de spelregels in verschillende talen beschreven. Verschillende karakters kunnen gespeeld worden. Iedere personage en gebruiksvoorwerp heeft een kaart met een bepaalde score erop. Een personage heeft een score bij sterkte, snelheid en geluk. Voorwerpen hebben alleen een score van geluk, sterkte of snelheid. Ieder voorwerp die jouw karakter heeft, telt de score op bij jouw personage en om duels te winnen of om vallen/uitdagingen te overkomen moet je rollen om boven een waarde te komen van jouw obstakel/tegenstander. Degene die met het gouden schild op het eindveld komt, die heeft gewonnen.

Conclusie

Deze set is zeker een aanrader. Er zitten fantastische functies in en deze set heeft een olifant. Diverse personages en een heel leuk spel zitten in deze set. Het paleis voelt soms wat kaal, maar heeft wel ruimte om met figuren in te bewegen. Een extra wachter bij deze set was wel leuk geweest.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share