7416 – Emperor’s Ship (2003)

7416

Jaar van uitgave: 2003
Aantal onderdelen: 177
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Hoe deze set in mijn collectie is gekomen, is mij niet bekend. Het is wel in 2003 bij mij in huis gekomen. Toen was ik harstikke blij dat ik een schip had. Later zijn er meerdere schepen gekomen.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren, waarvan een minifiguur er 2 keer in zit. De een heeft wel een pijlenkoker en de andere niet.

  • Lord Sam Sinister, deze uitvoering van de schurk is uniek voor dit thema. Dit minifiguur komt in totaal 7 sets voor.
  • Dragon Fortress Guard, komt in een andere set voor en dat is de Dragon Fortress. De bewaker met pijlenkoker is uniek voor deze set.

De bouw

Het schip wordt gebouwd op 7 x 6 wedge plate, 4 x 6 wedge plate en een 6 x 8 plate. Met verschillende bricks en bow bricks wordt het schip opgebouwd met onder zwart en daar bovenop rood. Het dek wordt gebouwd met plates en tan plates in tan. De bouw gaat vrij snel en het bevat geen ingewikkelde technieken.

Het geheel

Het schip is 19 studs lang aan de onderkant en 27 studs lang aan de bovenkant (de kop is niet meegerekend). Het is een langwerpig small schip met een goede kleurenschema om het Chinese karakter vast te leggen. In het midden is een ruim, die te benaderen is via een leuk. In het ruim staan twee tonnen met 4 verschillende kleuren edelstenen.

Het schip ziet er heel geslaagd uit. De kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en qua vorm is het goed gelukt. Het is misschien net iets te smal. De randen aan de zijkanten zijn ook vrij laag, deze hadden misschien hoger gemoeten maar dan alleen als het schip iets breder was.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

Het zeil is uniek voor dit schip. Het stuur in het bruin (BL onderdeel 30663) is ook uniek voor deze set. De boat brick (BL onderdeel 2626) in het rood zit naast deze set in twee andere sets, dat zijn de Viking Line Ferry (1924) en de Sail N’ Fly Marina (6543). De Technic Axle Connector (oude variant) in het bruin komt ook in twee andere sets voor en dat zijn de Destroyer Droid (8002) en FIRST LEGO League (FLL) Challenge 2002 – City Sights. De Hinge Brick 1 x 2 Locking with 2 Fingers Horizontal End, 9 Teeth (BL onderdeel 30540) zit in totaal 3 sets, waarvan een Dacta set uit 2002 er een is. De 2 x 2 vierkante vlag met clips met print is uniek voor het China sub-thema van Orient Expedition

Bij deze set zitten 3 spelkaarten. Een kaart is voor het schip zelf. Een kaart voor een sextant en de ander voor het geweer. Met deze kaarten kan het schip gebruikt worden in het spel van de drie grootste sets van de Orient Expedition.

Conclusie

Dit is een fantastische set. Het schip is misschien een beetje te smal, maar qua uiterlijk ziet het er heel goed uit. Deze set is zeker een aanrader en niet alleen voor de Adventurers fans.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share